Ambient
90 ogledov

Za večjo produktivnost se držite pravila dveh minut

čas Žurnal24 main
David Allen, eden najuspešnejših ameriških svetovalcev za povečanje produktivnosti, je razkril skrivnost svojega uspeha.

Njegovo osnovno vodilo, kako biti hiter in učinkovit pri opravljanju svojega dela, temelji na pravilu dveh minut. Pravi: "Ko definirate neko nalogo, ki jo lahko opravite v dveh minutah, se je lotite takoj. Na primer: na internetu morate izbrskati nek podatek ali sestri po telefonu predati manj pomembno sporočilo. To opravite takoj, saj vam bo načrtovanje tega koraka vzelo več časa kot njegovo opravljanje."

Res je: v pol ure, ko morda čakamo na klic ali pa se še ne želimo lotiti naslednjega velikega projekta, lahko opravimo več majhnih korakov, ki nam bodo olajšali nadaljni delovni proces: dobili bomo željeno informacijo, se dogovorili za sestanek ali s poti odpravili nekaj manj pomembnih zadev.

Podobno je z organizacijo in čiščenjem doma: če vidite, da vam bo zadeva vzela manj kot dve minuti, jo s poti spravite takoj, ko jo definirate: Očistite umivalnik. Piškote pospravite v plastično posodo, da bodo ohranili hrustljavost. Zložite iz pomivalnega stroja. Obrišite prah z luči. Sadje iz vrečk lično zložite v skledo in jo postavite na jedilno mizo. Pospravite zimske plašče iz predsobe v garderobno omaro. Vsi ti opravki, če se jih lotimo v trenutku, vzamejo manj kot dve minuti, medtem ko nam, če jih pustimo za kasneje, lahko skupaj vzamejo cel dan.

Produktivnost lahko z dvominutnim pravilom izboljšamo ne le na delovnem mestu, temveč na vseh področjih svojega življenja. Zdaj pa hitro po rakužilo in brisačko - v dveh minutah lahko očistite tipkovnico, monitor in ekran pametnega telefona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.