Ambient
135 ogledov

Ziggie Bag: obvezna oprema za urbane kolesarje

Ziggie bag Žurnal24 main
ZIGGIE BAG je inovativna reciklirana torbica, narejena iz zavrženih zračnic. Torbica ni le okolju prijazna, ampak tudi večfunkcijska, saj vključuje nosilec za telefon, baterijski vložek in LED svetilo.

Prvi zametki torbice Ziggie Bag segajo v leto 2014, ko se je Žigi Bauerju, avtorju ideje, porodila zamisel, da bi lahko zavržene zračnice za kolo ponovno uporabil za izdelavo kolesarske opreme. 

 

Želja po učinkovitejši izrabi recikliranih materialov ga je vodila v snovanje manjše ekipe, s katero so oblikovali prvi prototip torbice. Ciljne lastnosti izdelka so obsegale čim večjo uporabo zračnic pri izdelavi, multifunkcijski dizajn, preprostost uporabe in privlačen izgled.

Aktualni prototip skoraj v celoti sestoji iz sešitih zračnic, stranice pa so zaradi strukturne podpore ojačane z debelejšo tkanino. V sprednjo stranico je všita tristopenjska LED svetilka, ki lahko nadomesti samostojno prednjo luč, napaja pa jo baterijski vložek (t.i. battery bank) v notranjosti torbice. Slednjega se pred uporabo napolni preko USB priključka, njegova zmogljivost pa omogoča polnjenje mobilnih telefonov in drugih manjših elektronskih naprav med vožnjo. 

Namestitev na krmilo kolesa je preprosta, paščka na premičnem zadnjem krilu torbice pa sta namenjena pritrditvi mobilnega telefona ali podobnih naprav, ki jih ima uporabnik tako ves čas na očeh. V torbici je dovolj prostora za vse potrebščine, ki bi jih urbani kolesar sicer nosil v hlačnih žepih, vanjo pa se lahko pospravi tudi manjše orodje ali rezervne zračnice. Priložen ramenski pas omogoča tudi uporabo po končani vožnji.

Torbica je primarno namenjena urbanim kolesarjem pri vsakdanjih vožnjah, primerna pa je tudi za bolj ambiciozne kolesarske navdušence. Recikliranje in bolj smotrna uporaba naravnih virov pa je osrednje sporočilo torbice in njenega avtorja.

Miselnost mlade ekipe kolesarskih in okoljevarstvenih navdušencev je povzeta v Ziggie Bag sloganu Don't just cycle... REcycle.

Ekipa Ziggie Bag si prizadeva, da bo tudi nadaljnja proizvodnja torbic potekala v Sloveniji, načrtovana pa je tudi širitev asortimana, ki bo seveda temeljil na ponovni uporabi zavrženih zračnic. Trenutno je na voljo 9 torbic, med katerimi je moč najti podsedežne torbice ter torbice za na okvir ali krmilo kolesa. Torbice so neobčutljive na dež, tiste v celoti izdelane iz zračnic pa so tudi vodoodporne.

Ziggie bag bo možno že aprila kupiti v večjih slovenskih trgovinah in preko spletne trgovine.

Inovativno in ekološko oblikovano Ziggie bag lahko še vedno podprete na Kickstarterju, več informacij pa lahko dobite na uradni spletni strani

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.