30. mednarodni kombi leta je…

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
…, oziroma so postali električni kombiji citroën ë-jumpy, peugeot e-expert in opel vovaro-e.
Oglej si celoten članek

Seveda gre za skoraj identični izdelek, ki je nastal v skupini PSA, zanj oziroma zanje pa se je odločila večina članov žirije, ki jim je podelila 131 točk. Za primerjavo povejmo, da je drugo uvrščeni finalist mercedes-benz eSprinter dobil 55 točk, četrtouvrščeni mercedes-benz vito pa 36 točk. Med njiju se je na tretje mesto uvrstil ford transit active in trail.

Avto Citroënov jumpy se je elektrificiral

Foto: Citroën Citroen ë-jumpy

Žirija je izpostavila, da je trojček skupine PSA prvi električni kombi v Evropi, ki lahko prevozi okoli 300 kilometrov. Avtomobili so tudi solidno izdelani in lepo vozni, od dizelskih tekmecev pa jih razen manj hrupa ne razlikujejo prav veliko. Kot takšni bodo tudi pripomogli k napredku električne mobilnosti gospodarskih prevoznikov in pripomogli k demokratizaciji transporta brez emisij.

Avto Električni expert za mestne podjetnike

Foto: Opel Opel vivaro-e

24-članska žirija urednikov in novinarjev s področja gospodarskih vozil se sicer sestaja že od leta 1991, vendar pa so letos zaradi epidemije covid-19 stvari otekale nekoliko drugače. Predsednik žirije Jarlath Sweeny je namreč zmagovalce razglasil v posebni spletni oddaji na spletni strani natečaja, višjemu podpredsedniku skupine PSA za lahka gospodarska vozila  Xavierju Peugeotu pa bodo pokal IVOTY 2021 v prvih dneh prihodnjega leta podelili na sedežu skupine PSA v Parizu.

Avto Šprinterjev petindvajseti rojstni dan

Foto: Daimler mercedes-benz sprinter

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.