Avto > Kombinirana
231 ogledov

Citroënov jumpy se je elektrificiral

Citroen ë-jumpy
1/7
Citroën
Citroën je elektrificiral svoj gospodarski kombi jumpy, ki je kot ë-jumpy na voljo z dvema dosegoma.

Tako kot jumpy z motorjem na notranje zgorevanje je tudi ë-jumpy zasnovan na platformi EMP2, ki je konstruktorjem omogočila vgradnjo baterije v podvozje, s čimer je obdržal uporabno prostornino prtljažnika, ki je seveda odvisen od dolžine avtomobila.

Peugeot traveller in citroën jumpy Peugeot in Citroën Avto Peugeot in Citroën predstavila močnega aduta za potrebe velikih družin

Citroen ë-jumpy | Avtor: Citroën Citroën

Tri dolžine

Ë-jumpy je namreč na voljo v treh dolžinah, med katerimi bo njegovi naravi najbolj odgovarjala najkrajša različica XS, ki bo z dolžino 4,60 metra olajšala predvsem manevre v mestnih središčih. Z višino 1,90 metra ë-jumpy omogoča tudi vstop v nižje garaže, kamor previsoki tekmeci ne morejo zapeljati.

opel, lahka gospodarska vozila, lgv, vivaro, movano, combo, zafira life, zafira Oplov recept Avto Novo življenje v novih podobah za Oplove težake

Prtljažnik lahko sicer razpolaga s prostornino do 5,3 kubičnega metra v najdaljši različici, vanj pa je mogoče naložiti tovore do 1.000 kilogramov oziroma 1.250 kilogramov ob povečani obremenitvi, ki je na voljo le v kombinaciji s šibkejšo baterijo.

Citroën jumpy Odslej le delavska obleka Avto Jumpy in expert živita dalje v novi, delovni obleki

Citroen ë-jumpy | Avtor: Citroën Citroën

Dve bateriji

Na voljo sta namreč dve različici litij-ionske baterije, šibkejša s kapaciteto 50 kilovatnih ur, ki omogoča do 230 kilometrov dosega, in močnejša s kapaciteto 75 kilovatnih ur, ki omogoča do 330 kilometrov dosega. Oba dosega sta merjena v skladu s ciklusom WLTP.

traveller VSESTRANSKI VELIKAN Avto Traveller je Peugeotov adut pri lovu na velike družine

Baterijo se lahko napolni na tri načine. Najdlje seveda traja polnjenje na gospodinjskem priključku z 8- ali 16-amperskim tokom, na voljo pa je tudi 32-amperski »wallbox« z močjo od 3,7 do 22 kilovatov, ki omogoča precej hitrejše polnjenje. Na hitri polnilnici lahko polnjenje poteka z močjo do 100 kilovatov. V tem primeru je za polnjenje manjše baterije potrebno dobre pol ure, močnejša baterija pa se napolni v približno 45 minutah.

Peugeot traveller PSA in Toyota Avto Spacetourer, traveller in proace so novi veliki enoprostorci

Citroen ë-jumpy | Avtor: Citroën Citroën

Trije načini vožnje

V obeh primerih za pogon skrbi 100-kilovatni elektromotor, ki v vseh voznih načinih razvije največjo hitrost 130 kilometrov na uro. Normalni način omogoča najboljše razmerje med dosegom in dinamiko vožnje, način eco z znižanjem zmogljivosti gretja in klimatske naprave optimizira doseg, način power pa ni namenjen dinamični vožnji, ampak olajša vožnjo močno obremenjenega avtomobila.

Ford Transit Connect Plusi in minusi Avto Je lahko dostavnik sploh dinamičen?

Citroen ë-jumpy | Avtor: Citroën Citroën

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.