Avto
354 ogledov

Spacetourer, traveller in proace so novi veliki enoprostorci

Peugeot traveller
1/3
Peugeot
Adijo citroën jumpy, adijo peugeot expert. Prihajata spacetourer in traveller, tretji trojček pa bo toyota proace.

Koncerna PSA in Toyota sta pokazala svoje tri nove modele, ki so plod okrepljenega sodelovanja med avtomobilskima gigantoma. Kot je znano, znamke Citroën, Peugeot in Toyota sodelujejo že pri mini avtomobilih C1, 108 in aygo. 

Tokrat so se usmerili nekaj kategorij navzgor, saj so citroën spacetouter, peugeot traveller in toyota proace predstavniki velikih enoprostorcev oziroma manjših kombijev. V Sloveniji sta dosedanja modela jumpy in expert zelo pogosta, tako v potniški kot obrtniški kombi različici. Toyota je že doslej imela "kopirano" različico modela proace, ki pa ga v Sloveniji ni tržila.

Prav veliko tehničnih podrobnosti o trojici še ni znanih, razvijali pa naj bi jih skupaj, pravijo pri obeh koncernih.

Po videzu se na zunaj razlikujejo po motornih maskah. Fizičnim osebam bo na voljo izvedenka kombi, poklicnim uporabnikom pa izvedenka mini-bus. Izdelovali jih bodo v francoski tovarni v kraju Valenciennes.

Po uradni predstavitvi marca v Ženevi bodo že kmalu zapeljali v prodajne salone, v Slovenji jih lahko pričakujemo še pred poletjem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.