Avto
36 ogledov

Jumpy in expert živita dalje v novi, delovni obleki

Citroën jumpy
1/4
Citroën
Koncern PSA vendarle ni ugasnil imen jumpy in expert - Citroën in Peugeot sta s tema imenoma predstavila naslednjo generacijo lahkih gospodarskih vozil, ki temeljita na pred meseci predstavljenima potniškima spacetourerju in travellerju.

Kompaktna transportnika jumpy in expert sta postavljena na platformo EPM2, torej isto, kot jo uporabljajo nekateri potniški modeli obeh znamk.

Jumpy in expert imata bosta na voljo v treh dolžinskih različicah od 4,6 do 5,3 metra. Ker v višino merita le 1,90 metra, sta po mnenju avtorjev zelo okretna tudi v mestni gneči, v kateri lahko odvisno od izpeljanke prevažata do 5,1 kubičnega metra oziroma 1.400 kilogramov živega ali mrtvega tovora. Jumpy in expert bosta namreč na razpolago tudi z dvojno kabino, klasično kabino za devet potnikov ali zgolj kot platforma za nadgradnjo. 

Kombija bosta med najnaprednejšimi ta hip tudi po zaslugi številnih asistenčnih sistemov, med drugim osta imela sistem za zaviranje v sili, zadnjo kamero s 180-stopinjskim pogledom in 3D navigacijo z internetno povezavo. 

Štirje dizelski motorji, od katerih ima vstopni 1,6-litrsko prostornino, ostali pa dvolitrsko, imajo moč od 70 kW (95 KM) pa vse do 132 kW (180 KM). Najmočnejši motor je serijsko povezan s samodejnim menjalnikom. Oba novinca sta na voljo tudi kot 4x4.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.