Avto > Na Štrom
212 ogledov

30. mednarodni kombi leta je…

Peugeot e-expert, električno vozilo, LGV Peugeot
…, oziroma so postali električni kombiji citroën ë-jumpy, peugeot e-expert in opel vovaro-e.

Seveda gre za skoraj identični izdelek, ki je nastal v skupini PSA, zanj oziroma zanje pa se je odločila večina članov žirije, ki jim je podelila 131 točk. Za primerjavo povejmo, da je drugo uvrščeni finalist mercedes-benz eSprinter dobil 55 točk, četrtouvrščeni mercedes-benz vito pa 36 točk. Med njiju se je na tretje mesto uvrstil ford transit active in trail.

Citroen ë-jumpy Avto Citroënov jumpy se je elektrificiral

Citroen ë-jumpy | Avtor: Citroën Citroën

Žirija je izpostavila, da je trojček skupine PSA prvi električni kombi v Evropi, ki lahko prevozi okoli 300 kilometrov. Avtomobili so tudi solidno izdelani in lepo vozni, od dizelskih tekmecev pa jih razen manj hrupa ne razlikujejo prav veliko. Kot takšni bodo tudi pripomogli k napredku električne mobilnosti gospodarskih prevoznikov in pripomogli k demokratizaciji transporta brez emisij.

Peugeot e-expert, električno vozilo, LGV Avto Električni expert za mestne podjetnike

Opel vivaro-e | Avtor: Opel Opel

24-članska žirija urednikov in novinarjev s področja gospodarskih vozil se sicer sestaja že od leta 1991, vendar pa so letos zaradi epidemije covid-19 stvari otekale nekoliko drugače. Predsednik žirije Jarlath Sweeny je namreč zmagovalce razglasil v posebni spletni oddaji na spletni strani natečaja, višjemu podpredsedniku skupine PSA za lahka gospodarska vozila  Xavierju Peugeotu pa bodo pokal IVOTY 2021 v prvih dneh prihodnjega leta podelili na sedežu skupine PSA v Parizu.

mercedes-benz sprinter Avto Šprinterjev petindvajseti rojstni dan

mercedes-benz sprinter | Avtor: Daimler Daimler

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.