Avto vozniku: Tu ni pametno parkirati

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V avtomobile prihaja tehnologija, ki bo aktivno spremljala policijske podatke.
Oglej si celoten članek

Mercedesi bodo kmalu javljali voznikom, kje ni pametno parkirati ali se ustavljati, najavljajo iz Stuttgarta, kjer je sedež Daimlerja in s tem Mercedesa.

Pri Mercedsu so se za razvoj in vgradnjo te tehnologije odločili zato, da bi bila njihova vozila še bolj varna pred nepridipravi. Odločili so se za proaktiven pristop k problematiki. 

Promo Novi Mercedes razreda A: ker ti lahko zaupam misel …

Pri Mercedesu razvijajo sistem, ki bo aktivno spremljal policijske baze podatkov, voznik pa bo preko aplikacije opozorjen, katere so tiste lokacije, kjer je s parkirišč ukradenih največ vozil ali pa lokacije kjer je največ kriminalnih dejanj.

Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG A35

Mercedes presenetil Mercedes presenetil in vrgel rokavico najcenejši tesli

Napredna programska oprema bo v osnovi ustvarjala podatke, zasnovane na lokaciji, voznik pa bo nevarno ali varno lokacijo prepoznal po barvi, rdeči, rumeni, ali zeleni. Odvisno od števila kriminalnih dejanj, ki so bile na lokaciji v zadnjih tednih. Zelena barva pomeni varno parkiranje ali ustavljanje, rumena, da je bolje najdi zeleno lokacijo, rdeča pa je barva, ki predlaga, da se voznik tam sploh ne ustavlja.

Avto Mercedesova novost: Nič več ne bo tako, kot je bilo

Pri Mercedesu pravijo, da je tehnologija pripravljena za vgradnjo že v prihodnje modele, dostopnost pa bo odvisna tudi od naklonjenosti mest samih in odprtosti policije do delitve podatkov. Pri Mercedesu so prvotno tehnologijo razvili za trg ZDA, in sicer je bilo izbrano mesto Seattle.

G 63 AMG G kot grom, G kot Mercedes

Kje v Ljubljani, Kopru, Mariboru ali Celju ukradejo največ vozil, pa izveste v naši raziskavi, tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.