Avto
7817 ogledov

Avto vozniku: Tu ni pametno parkirati

parkirišče Saša Despot
V avtomobile prihaja tehnologija, ki bo aktivno spremljala policijske podatke.

Mercedesi bodo kmalu javljali voznikom, kje ni pametno parkirati ali se ustavljati, najavljajo iz Stuttgarta, kjer je sedež Daimlerja in s tem Mercedesa.

Pri Mercedsu so se za razvoj in vgradnjo te tehnologije odločili zato, da bi bila njihova vozila še bolj varna pred nepridipravi. Odločili so se za proaktiven pristop k problematiki. 

Promo Zanimivo Novi Mercedes razreda A: ker ti lahko zaupam misel …

Pri Mercedesu razvijajo sistem, ki bo aktivno spremljal policijske baze podatkov, voznik pa bo preko aplikacije opozorjen, katere so tiste lokacije, kjer je s parkirišč ukradenih največ vozil ali pa lokacije kjer je največ kriminalnih dejanj.

Mercedes-AMG A35 | Avtor: Mercedes-AMG Mercedes-AMG

Mercedes-Benz razred A Mercedes presenetil Avto Mercedes presenetil in vrgel rokavico najcenejši tesli

Napredna programska oprema bo v osnovi ustvarjala podatke, zasnovane na lokaciji, voznik pa bo nevarno ali varno lokacijo prepoznal po barvi, rdeči, rumeni, ali zeleni. Odvisno od števila kriminalnih dejanj, ki so bile na lokaciji v zadnjih tednih. Zelena barva pomeni varno parkiranje ali ustavljanje, rumena, da je bolje najdi zeleno lokacijo, rdeča pa je barva, ki predlaga, da se voznik tam sploh ne ustavlja.

Mercedes EQC Avto Mercedesova novost: Nič več ne bo tako, kot je bilo

Pri Mercedesu pravijo, da je tehnologija pripravljena za vgradnjo že v prihodnje modele, dostopnost pa bo odvisna tudi od naklonjenosti mest samih in odprtosti policije do delitve podatkov. Pri Mercedesu so prvotno tehnologijo razvili za trg ZDA, in sicer je bilo izbrano mesto Seattle.

Mercedes-Benz Star Experience Roadshow G 63 AMG Avto G kot grom, G kot Mercedes

Kje v Ljubljani, Kopru, Mariboru ali Celju ukradejo največ vozil, pa izveste v naši raziskavi, tukaj.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.