Avto za starejše

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Toyota je izdelala avto, primeren za ohranjanje samostojnosti in mobilnosti starejše generacije šoferjev.
Oglej si celoten članek

Za zdaj je mišljen le za japonski trg, nakazuje pa smer, v katero gredo avtomobili, ki so namensko izdelani za starejše voznike in voznice. Teh bo v Sloveniji v prihodnjih letih in desetletjih vse več. 

Toyota je izdelala baterijski avto z dvema sedežema z dosegom 100 kilometrov z enim polnjenjem. Najvišja hitrost je "mestna", saj doseže le 60 km/h. 

4. generacija To je novi toyota yaris

Poudarek je na kar najlažjem vstopanju in izstopanju, upravljanje avta pa je poenostavljeno, kolikor je mogoče. K temu pripomoreta vsega 2,5 metra dolžine in miniaturen rajdni krog.

Gre za le eno od vozil oziroma pripomočkov, ki jih je za prihodnja leta napovedala Toyota kot pomoč pri mestni mobilnosti starejših ali kako drugače zdravstveno omejenih.

Kaj smo ugotovili? Je to res prihodnost? Vozili smo avto na vodik

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:00 28. Oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • 20:53 28. Oktober 2019.

    Avto bo pravi izziv za nestrpne šoferje, ki bodo že od daleč vedeli kdo ga vozi. Z njim ne boš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.