Avto
5232 ogledov

Avto za starejše

Toyota ultra compact BEV Toyota
Toyota je izdelala avto, primeren za ohranjanje samostojnosti in mobilnosti starejše generacije šoferjev.

Za zdaj je mišljen le za japonski trg, nakazuje pa smer, v katero gredo avtomobili, ki so namensko izdelani za starejše voznike in voznice. Teh bo v Sloveniji v prihodnjih letih in desetletjih vse več. 

Toyota je izdelala baterijski avto z dvema sedežema z dosegom 100 kilometrov z enim polnjenjem. Najvišja hitrost je "mestna", saj doseže le 60 km/h. 

Toyota yaris 4. generacija Avto To je novi toyota yaris

Poudarek je na kar najlažjem vstopanju in izstopanju, upravljanje avta pa je poenostavljeno, kolikor je mogoče. K temu pripomoreta vsega 2,5 metra dolžine in miniaturen rajdni krog.

Gre za le eno od vozil oziroma pripomočkov, ki jih je za prihodnja leta napovedala Toyota kot pomoč pri mestni mobilnosti starejših ali kako drugače zdravstveno omejenih.

toyota mirai, gorivne celice, toyota, toyota adria Kaj smo ugotovili? Avto Je to res prihodnost? Vozili smo avto na vodik

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Flanestina
    Flanestina 23:00 28.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Lavdan 20:53 28.oktober 2019.

    Avto bo pravi izziv za nestrpne šoferje, ki bodo že od daleč vedeli kdo ga vozi. Z njim ne boš mogel na AC, po mestih pa vozi mestni prevoz, tako bo uporaben morda za Japonce, a za naše razmere sigurno ne.