Avtomobilski giganti opozarjajo na "trojanskega konja"

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Veliki avtomobilski proizvajalci bi lahko padli na kolena zaradi denarnih kazni, ki jih bodo doletele v primeru, da ne bodo dosegli zastavljenih norm glede emisij izpusta ogljikovega dioksida. Zaskrbljeni so in opozarjajo na "trojanskega konja."
Oglej si celoten članek

Strogo omejevanje emisij CO2 naj bi šlo na roko Kitajcem, ki želijo na trg električnih vozil vstopiti s posebno tehnologijo, je prepričan šef PSA (peugeot, Citroën in Opel) Carlos Tavares. 

Tavares, ki predseduje Združenju evropskih proizvajalcev avtomobilov (ACEA) navaja, da zakonodajalci niso predvideli takšnega scenarija, ko so načrtovali, koliko morajo proizvajalci avtomobilov v Evropi do leta 2020 zmanjšati nivo izpustov emisij ogljikovega dioksida.

VW priznava novo laž VW priznal: goljufali smo tudi s porabo in CO2

Kitajci številka 1 na svetu

"To pomeni vstop kitajskega "trojanskega konja" v Evropo," opozarja Tavares. Njegovi komentarji prihajajo v času, ko sta ZDA in Kitajska vstopili v trgovinsko vojno, oziroma vojno protekcionizma, ki jo je sprožila uvedba carin, najprej s strani Američanov, nato pa še Kitajcev, ki so dejali, da ZDA ne bodo popuščali.

Popoln seznam lažnivcev Ne eden, s CO2 zavaja pet novih bencinarjev

V kolikor katero od evropskih avtomobilskih podjetij ne izpolni ciljev, vezanih na izpuste CO2, bo padlo na kolena zaradi kazni, ki so predvidene za to s strani EU. V primeru, da se to zgodi, je ne more prevzeti drug velik evropski proizvajalec avtomobilov, zaradi pravil o konkurenci, razlaga Tavares.

Slovenija Slovenske ceste bodo razsvetljevali Kitajci

Po njegovem mnenju so Kitajci že v nizkem startu, da na evropski trg množično vstopijo z električnimi avtomobili. Prav Kitajci danes proizvedejo in prodajo največ električnih avtomobilov na svetu.

Višji davki? Bo novi test za emisije prinesel bistveno dražje avte?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:33 13. April 2018.

    vsaka konkurenca prinese kaj dobrega, če posebej za kupca ker se lahko odloča v ceni.

  • 15:00 12. April 2018.

    Namesto da so zaskrbljeni naj naredijo svoj električen avto. Saj ni težko, Pečjak jih doma dela.

  • 12:12 12. April 2018.

    V ZDA se za emisije nič ne brigajo, imajo večlitrske motorje in poceni bencin/dizel in svojim državljanom že 50+ let …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.