Avto
7973 ogledov

Avtomobilski giganti opozarjajo na "trojanskega konja"

PSA Peugeot Citroen Profiemdia
Veliki avtomobilski proizvajalci bi lahko padli na kolena zaradi denarnih kazni, ki jih bodo doletele v primeru, da ne bodo dosegli zastavljenih norm glede emisij izpusta ogljikovega dioksida. Zaskrbljeni so in opozarjajo na "trojanskega konja."

Strogo omejevanje emisij CO2 naj bi šlo na roko Kitajcem, ki želijo na trg električnih vozil vstopiti s posebno tehnologijo, je prepričan šef PSA (peugeot, Citroën in Opel) Carlos Tavares. 

Tavares, ki predseduje Združenju evropskih proizvajalcev avtomobilov (ACEA) navaja, da zakonodajalci niso predvideli takšnega scenarija, ko so načrtovali, koliko morajo proizvajalci avtomobilov v Evropi do leta 2020 zmanjšati nivo izpustov emisij ogljikovega dioksida.

Volkswagen VW priznava novo laž Avto VW priznal: goljufali smo tudi s porabo in CO2

Kitajci številka 1 na svetu

"To pomeni vstop kitajskega "trojanskega konja" v Evropo," opozarja Tavares. Njegovi komentarji prihajajo v času, ko sta ZDA in Kitajska vstopili v trgovinsko vojno, oziroma vojno protekcionizma, ki jo je sprožila uvedba carin, najprej s strani Američanov, nato pa še Kitajcev, ki so dejali, da ZDA ne bodo popuščali.

Volkswagen Popoln seznam lažnivcev Avto Ne eden, s CO2 zavaja pet novih bencinarjev

V kolikor katero od evropskih avtomobilskih podjetij ne izpolni ciljev, vezanih na izpuste CO2, bo padlo na kolena zaradi kazni, ki so predvidene za to s strani EU. V primeru, da se to zgodi, je ne more prevzeti drug velik evropski proizvajalec avtomobilov, zaradi pravil o konkurenci, razlaga Tavares.

ljubljana: 20.02.2007, cestna svetilka, javna razsvetljava, lue, ljubljanska obv Slovenija Slovenske ceste bodo razsvetljevali Kitajci

Po njegovem mnenju so Kitajci že v nizkem startu, da na evropski trg množično vstopijo z električnimi avtomobili. Prav Kitajci danes proizvedejo in prodajo največ električnih avtomobilov na svetu.

Avto emisije Višji davki? Avto Bo novi test za emisije prinesel bistveno dražje avte?
Komentarjev 7
  • Albatroz 08:33 13.april 2018.

    vsaka konkurenca prinese kaj dobrega, če posebej za kupca ker se lahko odloča v ceni.

  • mitjap 15:00 12.april 2018.

    Namesto da so zaskrbljeni naj naredijo svoj električen avto. Saj ni težko, Pečjak jih doma dela.

  • jozicamurn 12:12 12.april 2018.

    V ZDA se za emisije nič ne brigajo, imajo večlitrske motorje in poceni bencin/dizel in svojim državljanom že 50+ let omogočajo močne komfortne avtomobile, ki so poleg vsega še cenejši kot pa pri nas, da v miru opravljajo osnovne potrebe ...prikaži več in se vozijo na delovna mesta. Kaj je v teh letih naredila naša vlada? Podražila bencin/dizel in ga še vedno draži, vozni park zanič, vozimo 1.1-1.4l mašine, ker si bolje ne moremo privoščliti in takšni imajo res emisije manjše v malo večji klanec pa ne prideš.