BMW bo lastnikom prenašal nogometne tekme

Foto: BMW BMW Bundesliga Foto: BMW BMW Bundesliga Foto: BMW BMW Bundesliga Foto: BMW BMW Bundesliga
BMW bo kot prvi avtomobilski proizvajalec svojim kupcem v avtomobilih omogočil ogled neposrednih prenosov nogometnih tekem nemškega prvenstva prva Bundesliga. Najprej bo to mogoče na ukrivljenem zaslonu nove sedmice.
Oglej si celoten članek

Pred leti je ingolstadtski rival Audi BMW-ju odnesel prestižno sponzorsko pogodbo z nogometnim prvakom FC Bayernom in jo je od tedaj naprej srdito branil, zdaj pa je BMW-ju uspel povratni udarec, saj je Audija prehitel pri prenosih iger Bundeslige v avtomobilih. Ti bodo na voljo s pomočjo brezplačne aplikacije.

Avto BMW že čez dve leti z vetrobranskim steklom, ki bo zaslon

Kot sta namreč objavila BMW in njegov partner, lastnica pravic za prenos nogometnih tekem Bundeslige nemška nogometna zveza DFL, bo neposredne prenose tekem sprva mogoče gledati n ukrivljenih zaslonih nove BMW-jeve sedmice. Gre za pilotski projekt, ki bo potekal do marca 2024.

Foto: BMW BMW Bundesliga

Že v petek si bodo lahko lastniki sedmic s pomočjo aplikacije, ki so jo razvili pri BMW-ju, ogledali uvodno tekmo druge polovice letošnje sezone med RB Leipzigom in Bayernom. Ponudba bo sprva omejena na regijo DACH, torej Nemčijo,Avstrijo in Švico, saj lastnika pravic za predvajanje Sky in DAZN ne dovolita širšega pokritja, spomladi 2023 pa jo bodo postopoma razširili še na ZDA in Veliko Britanijo.

Avto Preizkus: To vse zmorejo danes najbolj tehnološki avtomobili

Posebni prenosi

Za prenose tekem bo sicer skrbela DFL, BMW pa bo razvil aplikacijo in DFL priskrbel tehnično podporo za prenose. Njegova ponudba bo neodvisna od Sky in DAZN, torej gledalci v avtomobilih ne bodo gledali istih prenosov kot televizijski gledalci, ampak ločene z ločenimi komentatorji. Pomemben podatek je, da je poskrbljeno tudi za varnost, saj bodo prenosi med vožnjo na voljo le v zvočni obliki. Šele, ko bo avtomobil stal, si bodo lahko vozniki ogledali tudi video prenos s poudarki.

Foto: BMW BMW Bundesliga

Lastniki sedmic bodo lahko aplikacijo za spremljanje tekem naložili v okviru spletnih nadgradenj, v avtomobilu pa jo bodo aktivirali s pomočjo osebne eSIM kartice. Podatki za prenos preko omrežja 5G se bodo obračunavali v okviru pogodbe z mobilnim operaterjem. Sam BMW za prenose tekem ne bo obračunaval dodatnih pristojbin, poleg tega pa tudi ne bo potrebna rezervacija za ogled.

Avto BMW-jevi motorni valji so stari petdeset let

BMW sicer načrtuje nadaljnji razvoj aplikacije, ki bo postopoma na voljo tudi v drugih njegovih modelih, poleg tega pa bodo ponudbo razširili tudi na druga nogometna prvenstva. V Nemčiji so namreč precej priljubljene tudi tekme druge Bundeslige, z razširitvijo pravic do prenosov pa bi lahko bile na voljo tudi tekme drugih mednarodnih prvenstev.

Foto: BMW BMW Bundesliga

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:00 20. Januar 2023.

    In potem bodo " znanstveniki" gruntali zakaj vozniki BMW-jev povzročijo polovico vseh nesreč ;))..Takšni zasloni bi morali biti vgrajeni le …

  • 18:10 19. Januar 2023.

    bedarija,sam še več nesreč bo

  • 17:37 19. Januar 2023.

    Kaj pa porno? Bi bilo bolj pisano na kožo bemflarjev!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.