BMW novost: Najboljše iz treh svetov

Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60 Foto: BMW BMW iX M60
BMW je predstavil svoj najbolj poseben avtomobil, kjer so pod SUV karoserijo združili veliko moč in elektriko. Gre za prvi avtomobil BMW M.
Oglej si celoten članek

BMW je, sicer digitalno, na sejmu zabavne elektronike CES predstavil novi iX M60, najmočnejše in najhitrejše električno vozilo serijske proizvodnje BMW Group v zgodovini. Vozilo bo na trgu od junija 2022.

Foto: BMW BMW iX M60

Avto V Ljubljani bodo ulivali dele za električne BMW-je

Kaj pravijo ključni podatki? Dva elektromotorja proizvedeta skupno moč sistema 455 kW/619 KM. Največja hitrost je omejena na 250 km/h, kar je 50 km/h več kot pri BMW iX xDrive50. Doseg po WLTP je do 566 kilometrov. To je prvi model BMW z več kot 1000 Nm največjega navora. BMW iX M60 razvije največji navor 1015 Nm, v načinu Sport pa celo 1100 Nm, če voznik aktivira funkcijo launch control. Pospešek z mesta do 100 km/h je 3,8 sekunde.

Foto: BMW BMW iX M60

Ste ga že videli? Po Sloveniji z visokotehnološkim BMW, o katerem se bo še veliko govorilo

Številne izboljšave

Pri BMW so zapisali, da so v vozilu združili najbolje izmed treh svetov – BMW i, modeli BMW X in oddelek BMW M GmbH. M poseben motor na zadnji premi proizvaja stalno razpoložljivo največjo moč, M posebna nastavitev podvozja pa omogoča zmogljivo in optimalno uravnotežene vozne lastnosti. Dvoosno zračno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki, integralno aktivno krmiljenje, stabilizatorji na zadnji premi, posebej prilagojeni modelu, zavorni sistem sport in aerodinamična platišča velikosti 21 palcev so na seznamu standardne konfiguracije opreme.

Foto: BMW BMW iX M60

XM Najmočnejši serijski M doslej

Električni štirikolesni pogon, omejevalnik zdrsa pogonskih koles na osnovi aktuatorja in funkcija launch control omogočajo pospeševanje z optimiziranim oprijemom ter smerno stabilnostjo pri različnih razmerah na cesti.

Foto: BMW BMW iX M60

Za zvok je poskrbel oskarjevec

BMW v vozilu predstavlja baterijske celice najnovejše generacije in tehnologijo visokozmogljivega polnjenja. V vozilo je vgrajena visokonapetostna baterija z energijsko vsebnostjo 111,5 kWh. Zaradi kombiniranega polnilnika je mogoče vozilo napajati z izmeničnim tokom do največje zmogljivosti 11 kW, z enosmernim tokom pa do 200 kW. To pomeni, da bo desetminutno polnjenje na hitri polnilni postaji lahko povečalo doseg do 150 kilometrov.

Foto: BMW BMW iX M60

Avto So pri BMW z imenom ujezili Citroën? To je epilog

Omeniti velja še zvok pogona, ki je plod sodelovanja med BMW Group ter skladateljem filmske glasbe in oskarjevcem Hansom Zimmerjem. Operacijski sistem BMW iDrive nove generacije prinaša bolj intuitivno interakcijo med voznikom in vozilom. Poudarek pa je na funkciji dotika ukrivljenega prikazovalnika BMW in glasovnem dialogu v naravnem jeziku z BMW Intelligent Personal Assistant.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.