Avto
6898 ogledov

So pri BMW z imenom ujezili Citroën? To je epilog

BMW XM koncept BMW
BMW je pred dnevi najavil prihod najmočnejšega M modela do zdaj. Vprašanja pa postavlja ime.

Model XM je najmočnejši BMW v zgodovini znamke in dokaz, da bo najmočnejša črka na svetu obstajala tudi v elektrificiranem svetu. Številni pa so se vprašali, kako to, da so pri BMW izbrali ime XM. Dobri poznavalci avtomobilizma namreč dobro poznajo eno od Citroënovih ikon, nekdaj luksuzni model XM. Tiskovni predstavnik Citroëna je dejal, da se ne bodo pritožili.

BMW XM koncept XM Avto Najmočnejši serijski M doslej

Pri Citroënu namreč na BMW XM ne gledajo kot krajo imena, pa čeprav BMW XM uporablja popolnoma enako kombinacijo črk kot zgodovinski citroën XM. Ikonični Citroën je bil septembra 1989 predstavljen na sejmu IAA v Frankfurtu in je veljal za uspešno Citroënovo vrnitev v luksuzni razred.

BMW iX Ste ga že videli? Avto Po Sloveniji z visokotehnološkim BMW, o katerem se bo še veliko govorilo

Citroën XM | Avtor: Citroën Citroën

"Uporaba imena XM pri znamki BMW je rezultat konstruktivne in zaupanja vredne izmenjave med Citroënom in BMW," je dejal tiskovni predstavnik francoske znamke za nemško spletno stran Automobilwoche. "Ta gosposki dogovor je rezultat Citroënove želje, da v svojo paleto izdelkov vključi model s kombinacijo črke X, in sicer C5 X, in želje BMW, da bi ime XM uporabil v modelu svojega športnega oddelka M," so še razložili.

Nova BMW vozila avtocestne policije Vozniki, pozor Avto Nova, do zdaj najbolj strupena cestna policijska stroja

Francozi so prepričani, da bo citroën XM, ki je bil leta 1990 izbran za Evropski avtomobil leta, še naprej ostal ikonični avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.