"Bogovi so padli na glavo"

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 2008 GT Line
Foto: Anže Petkovšek Peugeot 2008 GT Line
Karte na avtomobilskem trgu so premešane. Dolgoletni kralj prodaje v Evropi, VW golf je izpadel iz prve deseterice, na vrhu pa so povsem novi avtomobili.
Oglej si celoten članek

Pomanjkanje čipov, s tem povezane zaustavitve tovarn in tudi prehod določenih znamk na elektrificirana vozila, so povzročila precejšnje premike na lestvici najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi.

Foto: Saša Despot Pugeot e-2008

Evropska uspešnica Najbolje prodajan v Evropi ni več golf, ampak Romun

Peugeot 2008, renault clio in dacia sandero. To je povsem francoski oder (Dacia je romunska znamka, a del družine Renault) na lestvici najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi v oktobru. Kompaktni SUV francoskega proizvajalca avtomobilov je po številu registracij zasedel vrh lestvice. Presenetljivo med deseterico najbolje prodajanih ni Volkswagnovega golfa, ki je bil dolga leta kralj prodaje v Evropi, zdaj pa se že nekaj mesecev sooča z upadom naročil.

Foto: Anže Petkovšek Sandero LPG

Avto Ali avtomobilski proizvajalci zlorabljajo polprevodniško krizo?

SUV strategija se Peugeotu obrestuje

Po dacii sandero in 100-odstotno električni tesli model 3 je torej na prvem mestu po registracijah peugeot 2008, ki je na voljo tudi v povsem električni različici. Oktobra je bilo prodanih 18.109 peugeotov 2008, kar je 5,2-odstotni tržni delež. Rezultat pa se ujema z upadom avtomobilskega trga v Evropi, saj je kriza polprevodnikov močno zarezala v prodajo proizvajalcev avtomobilov, ki so se prisiljeni soočiti s pomanjkanjem elektronskih komponent in so bili primorani ustaviti ali upočasniti proizvodnjo v različnih tovarnah.

Foto: VW VW golf variant

Konec popustov Več kot leto dni čakanja na nov avtomobil

V zadnjih mesecih smo priča nenehnemu kroženju na vrhu lestvice najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi in tudi mesec november bi lahko prinesel nadaljnjo spremembo na prvem mestu prodaje. Peugeotu se medtem nasmihajo dobri rezultati, ki so posledica pomembnega dela v razredu športnih terencev v zadnjih nekaj letih.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.