Avto
6631 ogledov

"Bogovi so padli na glavo"

Peugeot 2008 Anže Petkovšek Peugeot 2008 GT Line
Karte na avtomobilskem trgu so premešane. Dolgoletni kralj prodaje v Evropi, VW golf je izpadel iz prve deseterice, na vrhu pa so povsem novi avtomobili.

Pomanjkanje čipov, s tem povezane zaustavitve tovarn in tudi prehod določenih znamk na elektrificirana vozila, so povzročila precejšnje premike na lestvici najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi.

Pugeot e-2008 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dacia Sandero Evropska uspešnica Avto Najbolje prodajan v Evropi ni več golf, ampak Romun

Peugeot 2008, renault clio in dacia sandero. To je povsem francoski oder (Dacia je romunska znamka, a del družine Renault) na lestvici najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi v oktobru. Kompaktni SUV francoskega proizvajalca avtomobilov je po številu registracij zasedel vrh lestvice. Presenetljivo med deseterico najbolje prodajanih ni Volkswagnovega golfa, ki je bil dolga leta kralj prodaje v Evropi, zdaj pa se že nekaj mesecev sooča z upadom naročil.

Sandero LPG | Avtor: Anže Petkovšek Dacia Sandero LPG Anže Petkovšek

Prodaja avtomobilov na Kubi Avto Ali avtomobilski proizvajalci zlorabljajo polprevodniško krizo?

SUV strategija se Peugeotu obrestuje

Po dacii sandero in 100-odstotno električni tesli model 3 je torej na prvem mestu po registracijah peugeot 2008, ki je na voljo tudi v povsem električni različici. Oktobra je bilo prodanih 18.109 peugeotov 2008, kar je 5,2-odstotni tržni delež. Rezultat pa se ujema z upadom avtomobilskega trga v Evropi, saj je kriza polprevodnikov močno zarezala v prodajo proizvajalcev avtomobilov, ki so se prisiljeni soočiti s pomanjkanjem elektronskih komponent in so bili primorani ustaviti ali upočasniti proizvodnjo v različnih tovarnah.

VW golf variant | Avtor: VW VW

Avto, nakup, avtosalon Konec popustov Avto Več kot leto dni čakanja na nov avtomobil

V zadnjih mesecih smo priča nenehnemu kroženju na vrhu lestvice najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi in tudi mesec november bi lahko prinesel nadaljnjo spremembo na prvem mestu prodaje. Peugeotu se medtem nasmihajo dobri rezultati, ki so posledica pomembnega dela v razredu športnih terencev v zadnjih nekaj letih.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.