Avto
5262 ogledov

Več kot leto dni čakanja na nov avtomobil

Avto, nakup, avtosalon Profimedia
Pomanjkanje čipov, ki vplivajo na ozka grla v proizvodni marsikateremu kupcu, ki nestrpno čaka na ključe novega avtomobila, greni življenje.

Ozka grla v dobavnih verigah močno bremenijo nemško avtomobilsko industrijo, stanje pa bi se lahko po opozorilih analitikov še poslabšalo. Predvsem zaradi pomanjkanja čipov morajo Nemci na nov avto čakati več mesecev, kupci luksuznih avtomobilov tudi leto dni.

Dacia Sandero Evropska uspešnica Avto Najbolje prodajan v Evropi ni več golf, ampak Romun

"Dobavni roki za večino avtomobilov so se stabilizirali med tremi in šestimi meseci," je ta teden za dpa pojasnil analitik pri Združenju nemške avtomobilske industrije Marcus Weller in dodal, da se čakanje na luksuzne modele lahko razpotegne tudi do devetih mesecev ali celo enega leta.

Prodaja avtomobilov na Kubi Avto Ali avtomobilski proizvajalci zlorabljajo polprevodniško krizo?

Konec popustov, dražji rabljeni

Proizvajalci zaradi pomanjkanja glavnih sestavnih delov, predvsem čipov, zmanjšujejo proizvodnjo. Stefan Reindl z nemškega inštituta za avtomobilsko industrijo predvideva, da se bo pomanjkanje delov zavleklo v prihodnje leto, omenjene težave pa bi se lahko celo poslabšale. Ob tem je opozoril še na konec popustov na priporočene maloprodajne cene in zvišanje cen rabljenih vozil.

Denar avto nakup | Avtor: Profimedia Profimedia

Tesla 3 Prodaja avtomobilov Avto Septembra dve prelomnici pri prodaji avtov v Evropi

V nekaterih proizvodnih obratih se je že začela kopičiti zaloga napol končanih avtomobilov, zato so nekateri proizvajalci začeli prodajati vozila brez dodatne opreme. Kupcem jo bodo zagotovili, ko bo na voljo.

Avtosalon prodaja avtov Prodaja v oktobru Avto V oktobru rekordna pošiljka električnih vozil v Slovenijo

Celoten nemški avtomobilski sektor poroča o zaprtju dela proizvodnih obratov. Proizvajalci se zdaj osredotočajo na izdelavo dražjih modelov z višjimi maržami, ki botrujejo višjemu dobičku.
 

Komentarjev 1
  • poki 09:53 08.november 2021.

    Na Yugo 55 se je pol leta čakal stal je deset tisoč mark ali pet tisoč evrov.