Dirkač F1 razbil svojega redkega mclaren senno

Foto: McLaren
Foto: McLaren
Bivši voznik formule 1 Adrian Sutil je na francoski obali razbil enega najbolj redkih avtomobilov na svetu, svoj mclaren senno LM, ki je le eden od vsega dvajsetih izdelanih hiperšportnikov tega tipa.
Oglej si celoten članek

McLaren Monaco je njegovega senno LM Sutilu dobavil januarja letos, pred dnevi, dobrega pol leta pozneje torej, pa ga je že razbil v majhni vasici Eze na Azurni obali.

Grobnik Grobnik: Izposodil si je avto in postavil rekord

Razlog za nesrečo sicer ni znan, vsekakor pa Sutil svojega senne LM po ozkih cestah na jugu Francije ni vozil prav počasi. Razbil je praktično ves sprednji del, ob tem pa je po okolici raztresel tudi dele iz ogljikovih vlaken, kakršni so prednji pokrov in odbijač ter ostali karoserijski paneli. Razbilo se je tudi vetrobransko steklo, iz poškodovanega hladilnika pa je iztekla tekočina. Temeljita totalka, torej.

McLaren Iz Maribora prihaja prvak v virtualnem avtomobilskem dirkanju

McLaren je sicer izdelal le dvajset primerkov senne LM, ki so vsi pobarvani v papaja oranžno barvo, zasnovani pa so na dirkalnem avtomobilu senna GTR. Od nižjih različic senne se sicer loči po vyrti karoserijskih dodatkov, kakršni so posebna peterokraka kolesna platišča, preoblikovani blatniki, strešni vstopnik za zrak in poseben zadnji spojler, poganja pa ga 4-litrski biturbo motor V8 s spoliranima glavama.

Novi dirkač Mclaren senna je avto, vreden velemojstra

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.