Dobili smo novega najboljšega mehanika v državi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V peti izvedbi izbora Mehanik leta smo dobili tretjega zmagovalca.
Oglej si celoten članek

Mehanik leta 2018 je postal 27-letni Anže Soklič. V napetem finalu in ostri konkurenci devetih finalistov je premagal lanskoletnega zmagovalca Roberta Eržena, tretji je bil najmlajši udeleženec Žan Umek.

Letošnje tekmovanje je bilo najbolj široko zastavljeno doslej, saj so morali kandidati za naslov pokazati najrazličnejše veščine avtomehaničnega poklica, od znanja v teoriji, do znanj iz elektrotehnike, vulkanizerstva, mehanike in spretnosti.

Avto Finalisti za Mehanika leta dobili več glasov kot nekateri župani

Soklič pravi, da je bila zmaga nepričakovana: "Nepričakovana, ker sem na tem tekmovanju prvo leto. Nekateri so se že preizkusili, saj so imeli izkušnje in so vedeli, kakšen je potek tekmovanja. Tako kot pretekli tekmovalci bom skušal naslov čim bolje izkoristiti za svojo prepoznavnost, da bi imel v mehanični delavnici čim več zadovoljnih strank.“

Foto: Saša Despot Mehanik leta 2018

Iz rok Roberta Eržena je v roke prejel prenosni unikatni pokal, ki ga je izdelal trikratni zmagovalec tekmovanja Mehanik leta Primož Rožnik. Ta je bil tokrat član strokovne žirije, kot tudi učitelji Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana (SIC), kjer je potekalo tekmovanje, ki ga podpira tudi sekcija avtoserviserjev pri OZS. 

Avto Sestavil je dirkalni avto in postal državni podprvak

Namen tekmovanja je širjenje glasu o dobrih mehanikih in znanj o dobro vzdrževanih in s tem varnih vozilih, zato se bomo na spletni strani zurnal24.si v okviru izbora Mehanik leta še naprej trudili iskati dobre prakse in najboljše mehanike, ne glede na to, ali prihajajo iz pooblaščenih ali neodvisnih servisnih mrež oziroma imajo neodvisno mehanično delavnico. 

Obširnejši članek o izboru Mehanik leta 2018 pa si lahko na spletni strani zurnal24.si preberete v sredo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.