Avto > Mehanik leta
6051 ogledov

Dobili smo novega najboljšega mehanika v državi

Mehanik leta 2018 Saša Despot
V peti izvedbi izbora Mehanik leta smo dobili tretjega zmagovalca.

Mehanik leta 2018 je postal 27-letni Anže Soklič. V napetem finalu in ostri konkurenci devetih finalistov je premagal lanskoletnega zmagovalca Roberta Eržena, tretji je bil najmlajši udeleženec Žan Umek.

Letošnje tekmovanje je bilo najbolj široko zastavljeno doslej, saj so morali kandidati za naslov pokazati najrazličnejše veščine avtomehaničnega poklica, od znanja v teoriji, do znanj iz elektrotehnike, vulkanizerstva, mehanike in spretnosti.

mehanik leta Avto Finalisti za Mehanika leta dobili več glasov kot nekateri župani

Soklič pravi, da je bila zmaga nepričakovana: "Nepričakovana, ker sem na tem tekmovanju prvo leto. Nekateri so se že preizkusili, saj so imeli izkušnje in so vedeli, kakšen je potek tekmovanja. Tako kot pretekli tekmovalci bom skušal naslov čim bolje izkoristiti za svojo prepoznavnost, da bi imel v mehanični delavnici čim več zadovoljnih strank.“

Mehanik leta 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Iz rok Roberta Eržena je v roke prejel prenosni unikatni pokal, ki ga je izdelal trikratni zmagovalec tekmovanja Mehanik leta Primož Rožnik. Ta je bil tokrat član strokovne žirije, kot tudi učitelji Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana (SIC), kjer je potekalo tekmovanje, ki ga podpira tudi sekcija avtoserviserjev pri OZS. 

Kandidat za Mehanika leta 2018 Anže Soklič Avto Sestavil je dirkalni avto in postal državni podprvak

Namen tekmovanja je širjenje glasu o dobrih mehanikih in znanj o dobro vzdrževanih in s tem varnih vozilih, zato se bomo na spletni strani zurnal24.si v okviru izbora Mehanik leta še naprej trudili iskati dobre prakse in najboljše mehanike, ne glede na to, ali prihajajo iz pooblaščenih ali neodvisnih servisnih mrež oziroma imajo neodvisno mehanično delavnico. 

Obširnejši članek o izboru Mehanik leta 2018 pa si lahko na spletni strani zurnal24.si preberete v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.