Avto > Mehanik leta
2090 ogledov

Finalisti za Mehanika leta dobili več glasov kot nekateri župani

mehanik leta Saša Despot
Končalo se je glasovanje, s katerim ste bralci določili osem mehanikov, ki se bodo v finalu ob lanskoletnem zmagovalcu Robert Erženu pomerili za prestižni naslov Mehanik leta 2018. Letos ste bralci svojim finalistom namenili več kot 116 tisoč glasov.

* - Na fotografiji so finalisti za Mehanika leta 2017

Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da ste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. V finale je bil avtomatsko uvrščen tudi lanskoletni zmagovalec Robert Eržen, ki mu bodo tokrat 4. decembra na petem izboru Mehanika leta v delavnicah in učilnicah Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), delali družbo Gregor Lužnik, Alen Harbaš, Žan Umek, Jure Kozjek, Jan Hudobivnik, Dejan Kastelic, Mitja Pantar in Anže Soklič.

Za uvrstitev v finale je bilo treba letos zbrati 8848 glasov. Za primerjavo, Igor Marentič je moral na lokalnih volitvah zbrati 5006 glasov, da je bil izvoljen za župana Postojne, mag. Miran Stanko pa za župana Krškega 5410 glasov.

V strokovno obarvanem finalu bodo morali finalisti na finalni prireditvi v začetku decembra prikazati še več znanja kot prejšnja leta, saj bodo teoretična vprašanja še bolj zahtevna, praktične naloge pa bodo temeljile tudi na osnovi vsakodnevnih napak, s katerimi se srečujejo mehaniki. Tudi letos v času izbora tako na spletni strani zurnal24.si/mehanik-leta kot v reviji Mehanik in voznik predstavljamo vrsto zanimivih strokovnih vsebin - tako za uporabnike vozil, kot mehanike - v zvezi z vzdrževanjem in servisiranjem osebnih in gospodarskih vozil.

Deveterica za naziv Mehanik leta 2018

Robert Eržen (Aktualni Mehanik leta 2017)
Gregor Lužnik    16452 glasov
Alen Harbaš    15466 glasov
Žan Umek    13736 glasov
Jure Kozjek    9569 glasov
Jan Hudobivnik    9316 glasov
Dejan Kastelic    9254 glasov
Mitja Pantar    9081 glasov
Anže Soklič    8848 glasov