Drzno: Razkrite prve skice evropske kia sportage

Foto: Kia Kia sportage Foto: Kia Kia sportage Foto: Kia Kia sportage Foto: Kia Kia sportage Foto: Kia Kia sportage Foto: Kia Kia sportage Foto: Kia Kia sportage
Kia je predstavila prve skice evropske različice modela sportage.
Oglej si celoten članek

Kia je nedavno pokazala fotografije novega sportaga namenjenega azijskemu trgu, zdaj pa so na spletu objavili tudi prve skice evropske različice, ki jo bodo proizvajali na Slovaškem, v Žilini in se razlikuje od azijske.

Avto Kiin velikan končno v Sloveniji

Posebnost pri obliki nove generacije sportaga bo prilagojenost evropskemu trgu, saj so se pri korejski znamki odločili, da bodo na azijskih in ameriških trgih prodajali po videzu nekoliko drugačen avto. Če so torej še pred kakim desetletjem avtomobilske znamke težile k čim bolj uniformiranemu globalnemu pristopu "en avto za vse trge", se Kia zdaj vrača k regionalnemu pristopu, ki ga imenuje "poenotenje nasprotij".

Foto: Kia Kia sportage

Odločitev Prenehali bodo izdelovati dva znana modela avtov

Kot je znano, bo novi sportage na voljo s standardno in daljšo medosno razdaljo (zadnja različica bo namenjena za kitajski trg), vendar v obeh primerih z bistveno spremenjeno zasnovo v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Avto Notranjost nove kie sportage vas bo presenetila

Revolucija tudi v kabini

Na originalnih fotografijah azijskega sportaga je opaziti masivno zračno režo s spodnjim delom v črni mrežici. Ob njej so dnevne luči v obliki bumeranga, poudarjen je zadnji stebriček oziroma "mišičasta ramena", zadnje luči so trendovsko povezane z led trakom.
Pri znamki Kia pravijo, da bo imela evropska različica bolj kompakten in "pustolovski" profil, pri tem pa bo ostala zvesta omenjenemu oblikovalskemu jeziku. Tretje stransko okno je izginilo, nadomestil ga bo pametno oblikovan steber, celoten zadnji del bo bolj kompakten, črna streha pa naj bi dodatno poudarila ostre črte karoserije. Mere naj bi bile podobne kot pri sorodniku hyundaiju tucsonu, kar pomeni, da bo evropska različica za približno 160 mm krajša v primerjavi z azijsko, s skupno dolžino okoli 4,5 metra.

Foto: Kia Kia sportage

Avto Kia ceed je postal še bolj pester

Kia je pred tem predstavila tudi revolucionarno kabino sportaga. Vgradili so velikanski in celo rahlo ukrivljen enoten zaslon. Ta bo hkrati služil tako za voznikove podatke kot za sredinski infozabavni sistem. Nekaj podobnega smo doslej videvali v mercedesih, a takšen ukrivljeni zaslon v "ljudskih" avtih je tehnična novost.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.