Avto
11237 ogledov

Kia ceed je postal še bolj pester

kia ceed
1/17
Kia
Tri leta so mimo in Kia je svojemu ceedu namenila vmesno osvežitev, ki mu je prinesla bolj naostren videz in nekaj dodatne tehnike.

K nam prenovljeni kombilimuzina, karavan in proceed pripeljejo jeseni.

Kia ceed Avto Test avta, ki ohranja vrednost bolje kot golf

Največ oblikovnih sprememb je bil deležen prednji del z masko, ki je dobila letvice iz črne zloščene plastike in kromirana »krilca«. Spremenjene so tudi prednje luči, ki so v boljših opremskih različicah opremljene z dnevnimi lučmi, ki lahko prevzamejo tudi vlogo sekvenčnih smernikov. Novost je tudi Kiin novi logo, ki ga je korejska znamka predstavila v začetku letošnjega leta.

kia ceed | Avtor: Kia Kia

Zadnji odbijač je dobil difuzor iz sijajne črne plastike, športno navdahnjenim različicam GT-line pa so namenili tudi nove luči, ki jih sestavlja 48 satastih modulov, ki so razvrščeni v pet vrstic. GT različice so dobile tudi vrsto rdečih poudarkov. Tudi sicer so se pri Kii potrudili, da se različne opremske različice vidno razlikujejo med seboj.

kia sorento Avto Kiin velikan končno v Sloveniji

S prenovo je ceed na voljo tudi v dveh dodatnih barvah karoserije, oranžni »Orange Fusion« in bronasti »Machined Bronze«, poslovila se je bakrena »Copper Stone«, novih pa je tudi nekaj kolesnih platišč.

Nadgradnja asistenčnih sistemov

Prevetritve je bila deležna tudi notranjost, kjer sta poleg štirih novih možnosti oblazinjenja v bolje opremljenih različicah na voljo tudi 12,3-palčna digitalna armaturna plošča in 10,25-palčni zaslon infozabavnega sistema.

kia ceed | Avtor: Kia Kia

Največ nadgradenj so bili deležni varnostni sistemi in sistemi za pomoč vozniku. Sistem za opozarjanje pred objekti v mrtvem kotu lahko zdaj v sili avtomobil tudi samodejno usmeri stran od nevarnosti, sistem za opozarjanje pred vozilom, ki nam zadaj prečka smer, pa tudi lahko samostojno zavira. Sistem voznika opozori tui, če se kdo približuje vratom, ki jih namerava odpreti.

Kia sportage Avto Kia razkrila novo generacijo priljubljenega SUV modela

Motorna ponudba je ostala bolj ali manj enaka, saj je največja novost, 1,5-litrski turbobencinski motor T-GDi že v začetku leta nadomestil 1,4-litrskega. Na voljo je s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Poleg tega sta na voljo tudi litrski turbobencinski trivaljnik in 1,6-litrski turbodizelski štirivaljnik, ceed GT  pa je opremljen z 1,6 litrskim turbobencinskih štrivljnikom. Na voljo so tudi blagi hibridi, prav tako pa tudi priključni hibrid.

kia ceed | Avtor: Kia Kia

Kia EV6 Avto Kia, zaradi katere bodo Nemci slabše spali
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.