Avto
16951 ogledov

Notranjost nove kie sportage vas bo presenetila

Kia sportage
1/3
Kia
Kia pripravlja novo generacijo svojega paradnega modela sportage. Prve fotografije obetajo zelo veliko, poglejte samo notranjost!

Aktualno generacijo je Kia predstavila leta 2015 in je do danes postala eden najbolj prodajanih avtov v Evropi, pri tem pa je v veliki meri gradila tudi na všečni podobi.

Zdaj prihaja naslednica, ki napoveduje velik korak naprej. Prve tri uradne in v precejšnji meri še zakrite fotografije razkrivajo, da bo zunanja podoba kompaktnega suva pridobila na dinamični obliki z ostrimi linijami in poudarjenimi boki. 

Zelo zanimiva je tudi fotografija notranjosti, ki razkriva velikanski in celo rahlo ukrivljen enoten zaslon. Ta bo hkrati služil tako za voznikove podatke kot za sredinski infozabavni sistem. Nekaj podobnega smo doslej videvali v mercedesih, a takšen ukrivljen zaslon v "ljudskih" avtih je tehnična novost.

Kia sportage | Avtor: Kia Kia

Za Evropo drugačna

Posebnost pri obliki nove generacije sportaga bo prilagojenost evropskemu trgu, saj so se pri korejski znamki odločili, da bodo na azijskih in ameriških trgih prodajali po videzu nekoliko drugačen avto. Če so torej še pred kakim desetletjem avtomobilske znamke težile k čim bolj uniformiranemu globalnemu pristopu "en avto za vse trge", se Kia zdaj vrača k regionalnemu pristopu, ki ga imenuje "poenotenje nasprotij".

Glede končne podobe in tehničnih specifikacij bomo morali počakati do konca poletja, ko bo avto uradno predstavljen. Si pa lahko predstavljamo, da bo glede pogonov in vgrajenih tehnologij zelo podoben svojemu sorodniku hyundai tucsonu.

Kia sportage | Avtor: Kia Kia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Kathleen_Barrera 16:18 03.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar drecos
    drecos 13:21 03.junij 2021.

    jajca od skatle