Hitra japonka bo žvižgala po slovenskih tonih

Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4
Ob uradni napovedi dirkaške supre GT4 pade v oči detajl pod zadnjim odbijačem.
Oglej si celoten članek

Toyota, oziroma njena dirkaška veja GAZOO je potrdila, da bo začela s proizvodnjo in dobavo dirkaške izpeljanke modela GR supra GT4. Še kot prototip je avto nedavno sodeloval v tovarniških ekipah na sloviti dirki 24 ur Nürburgringa. Med drugim jo je kot dirkač vozil sam šef Toyote Akio Toyoda. Izpolnjuje tudi uradne zahteve za udeležbo na drugih prestižnih tekmovanjih po svetu. 

24ur Nürburgringa Šef največje avtomobilske znamke pod psevdonimom dirkal na sloviti dirki

Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4

Pri razvoju in izdelavi dirkaške supre so s Toyoto tesno sodelovali trije partnerji iz sveta avtomobilskih delov - Ravenol pri oljih in mazivih, Pirelli za pnevmatike in slovenski Akrapovič za športni izpušni sistem.

Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4

Nič čudnega, da je bil prostor za embleme podjetja iz Ivančne Gorice rezerviran na zadnjem odbijaču.

GR supra GT4 bo na voljo dirkaškim ekipam s prihodnjim letom.

Foto: Toyota Toyota GR supra GT4 Foto: Toyota Toyota GR supra GT4

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.