Avto
4040 ogledov

Šef največje avtomobilske znamke pod psevdonimom dirkal na sloviti dirki

Akio Toyoda Epa
Ne, tega si zlepa ne privošči noben vodja avtomobilskega velikana.

Akio Toyoda znova dokazuje, da je precej drugačen šef v svetu avtomobilske industrije. Šef Toyote, največjega svetovnega proizvajalca vozil, je namreč pod psevdonimom vozil enega od dirkalnikov na sloviti dirki 24 ur Nürburgringa, ki velja za enega od "naj" moto dogodkov leta. 

Portal The Drive je prvi poročal, kdo se v resnici skriva za  psevdonimom Mr. Morizo v ekipi s številko 90 - nihče drug kot  63-letni Toyoda. Seveda je vozil toyoto supro iz tovarniške ekipe Gazoo Racing, ki je sodelovala na peklenski dirki Zelenega pekla tudi z lexusom LC. Toyoda je eden od štirih voznikov supre, kar so naknadno potrdili tudi na uradnih straneh ekipe.

Ekipa se sploh ni odrezala slabo, na koncu je bila v generalni uvrstitvi na 44. mestu, kar je v prvi tretjini izmed vseh udeležencev. 

 

Akio Toyoda | Avtor: Toyota Toyota

Kdo je Akio Toyoda in kaj mu je uspelo narediti iz nekoč "dolgočasnega" proizvajalca? Vse izveste v spodnjem članku:

Avto "Ne naredite mi več dolgočasnih avtomobilov"

Prav Toyoda je bil goreč podpornik ideji, da pri znamki znova obudijo športni serijski model supro, bil je tudi eden od njenih testnih voznikov v času razvoja. Na začetku leta jo je tudi uradno predstavil na salonu v Detroitu, v Slovenijo pride kmalu. 

Toyoda je sicer na 24-urni dirki že sodeloval leta 2014, takrat za volanom lexusa LF-A z V10 motorjem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.