Kako lahko pomladite starega porscheja?

Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem
Porsche je predstavil infozabavni sistem "Porsche Classic Communication Management", s katerim lahko lastniki starodobnih porschejev posodobijo svoje jeklene konjičke.
Oglej si celoten članek

Kompleti za nadgradnjo starodobnikov z infozabavnimi sistemi, ki jih približajo sodobnim merilom a tem področju, hkrati pa z njimi ne posežejo v starodobni videz, niso nekaj novega, saj jih ponuja že marsikateri proizvajalec. Lepo pa je, če ti ustrezajo prav določeni znamki in jih po možnosti tudi ponuja sam proizvajalec avtomobilov, saj na takšen način, čeprav lahko lastnik z njimi poveže tudi najnovejše pametne telefone, ostane vtis bolj pristen.

Svetujemo Nov infotainment v star avto, kaj morate vedeti?

Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem

Takšen, kot klasični avtoradio

Porsche je pripravil dve različici vgradnega infotainmenta za starodobnike. Bolj preprostega je mogoče vgraditi direktno v standardiziran DIN jašek za avtoradio, kakršnih smo bili nekoč vajeni v vseh avtomobilih. Kompatibilen je s porscheji 911 do generacije 993, torej tiste, ki so jo izdelovali med letoma 1994 in 1998, prav tako pa tudi v zgodnje porscheje s sprednjimi in sredinskimi motorji.

Resnični vpliv Študija obrača na glavo vse, kar smo mislili, da vemo o vmesnikih

Njegov videz je zelo klasičen, saj ga voznik upravlja preko dveh vrtljivih regulatorjev in šestih gumbov. Zaslon je sicer tudi občutljiv za dotik, vendar pa z diagonalo vsega 3,5 palca takšno upravljanje zelo oteži. Zato pa razpolaga z digitalnim radijskim sprejemnikom in možnostjo povezave s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom apple carplay.

Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem

Arhaično sodoben

Večja različica infotainmenta se poveže tudi s sistemom android auto, vgraditi pa jo je mogoče v večji jašek, ki ga imajo nekateri novejši porscheji. V tem primeru je zaslon večji 7-palčni in bolje upravljiv z dotiki. Kompatibilen je tudi z že vgrajenimi ojačevalci, zvočniki in antenami, prav tako pa tudi z morebitnimi navigacijskimi napravami starejših tipov. A videz je za današnje pojme kljub tem arhaičen in usklajen s porscheji starejših tipov.

Avto Vozili smo novi porsche 911

Ker gre za infozabavna sistema iz Porschejeve neposredne ponudbe, je njuna cena tudi temu primerna. Manjši namreč stane 1.440, večji pa 1606 evrov. A tistemu, ki je zadovoljni lastnik starejšega porscheja, se takšen dodatek gotovo ne bo zdel predrag.

Foto: Porsche Porsche, infozabavni sistem

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.