Avto > Iz druge roke
324 ogledov

Kako lahko pomladite starega porscheja?

Porsche, infozabavni sistem
1/5
Porsche
Porsche je predstavil infozabavni sistem "Porsche Classic Communication Management", s katerim lahko lastniki starodobnih porschejev posodobijo svoje jeklene konjičke.

Kompleti za nadgradnjo starodobnikov z infozabavnimi sistemi, ki jih približajo sodobnim merilom a tem področju, hkrati pa z njimi ne posežejo v starodobni videz, niso nekaj novega, saj jih ponuja že marsikateri proizvajalec. Lepo pa je, če ti ustrezajo prav določeni znamki in jih po možnosti tudi ponuja sam proizvajalec avtomobilov, saj na takšen način, čeprav lahko lastnik z njimi poveže tudi najnovejše pametne telefone, ostane vtis bolj pristen.

multimedijski sistem, infozabavni sistem, infotainment, avtoradio Svetujemo Avto Nov infotainment v star avto, kaj morate vedeti?

Porsche, infozabavni sistem | Avtor: Porsche Porsche

Takšen, kot klasični avtoradio

Porsche je pripravil dve različici vgradnega infotainmenta za starodobnike. Bolj preprostega je mogoče vgraditi direktno v standardiziran DIN jašek za avtoradio, kakršnih smo bili nekoč vajeni v vseh avtomobilih. Kompatibilen je s porscheji 911 do generacije 993, torej tiste, ki so jo izdelovali med letoma 1994 in 1998, prav tako pa tudi v zgodnje porscheje s sprednjimi in sredinskimi motorji.

Vpliv infotainment na vožnjo Resnični vpliv Avto Študija obrača na glavo vse, kar smo mislili, da vemo o vmesnikih

Njegov videz je zelo klasičen, saj ga voznik upravlja preko dveh vrtljivih regulatorjev in šestih gumbov. Zaslon je sicer tudi občutljiv za dotik, vendar pa z diagonalo vsega 3,5 palca takšno upravljanje zelo oteži. Zato pa razpolaga z digitalnim radijskim sprejemnikom in možnostjo povezave s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom apple carplay.

Porsche, infozabavni sistem | Avtor: Porsche Porsche

Arhaično sodoben

Večja različica infotainmenta se poveže tudi s sistemom android auto, vgraditi pa jo je mogoče v večji jašek, ki ga imajo nekateri novejši porscheji. V tem primeru je zaslon večji 7-palčni in bolje upravljiv z dotiki. Kompatibilen je tudi z že vgrajenimi ojačevalci, zvočniki in antenami, prav tako pa tudi z morebitnimi navigacijskimi napravami starejših tipov. A videz je za današnje pojme kljub tem arhaičen in usklajen s porscheji starejših tipov.

Porsche Driving Experience Avto Vozili smo novi porsche 911

Ker gre za infozabavna sistema iz Porschejeve neposredne ponudbe, je njuna cena tudi temu primerna. Manjši namreč stane 1.440, večji pa 1606 evrov. A tistemu, ki je zadovoljni lastnik starejšega porscheja, se takšen dodatek gotovo ne bo zdel predrag.

Porsche, infozabavni sistem | Avtor: Porsche Porsche

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.