Kako Slovenec kupuje in prodaja rabljen avto?

Foto: Profimedia
Pri AMZS so se lotili vprašanja: Kako se na trgu rabljenih vozil Slovenci lotevamo nakupa in prodaje?
Oglej si celoten članek

Slovenski trg rabljenih vozil je v povprečju kar trikrat večji od trga novih vozil. AMZS piše, da to med drugim pomeni, da pri nas na leto lastnika zamenja več kot 200.000 rabljenih vozil. Nakup ali prodaja rabljenega vozila pa je za večino kar velik izziv, ki odpira precej vprašanj in skriva veliko pasti. AMZS se je zato lotil nove raziskave, s katero želi odkriti, kaj so tisti najbolj odločujoči dejavniki izbire na trgu rabljenih vozil. 

Avto Najbolj zanesljivi šest let stari avtomobili

Kot ugotavljajo pri AMZS je že tako pestro dogajanje na trgu rabljenih vozil okrepila tudi epidemija koronavirusa, saj se je zaradi ukrepov, ki so med drugim ustavili javni promet, znova izkazalo, da avtomobil – še posebej pri nas, ostaja ključni člen osebne mobilnosti. Tudi drugod po Evropi so na trgu rabljenih vozil zaznali porast trgovanja, predvsem s starejšimi oziroma cenejšimi avtomobili. 

Avto Rabljeni avtomobili se dražijo

Foto: Boštjan Tacol Prodaja rabljenih vozil.

V 2020 Slovenski prvaki med rabljenimi uvoženimi avti leta 2020

Pandemija je potrdila, da si pri nas ljudje svoj vsakdanjik težko predstavljajo brez uporabe avtomobila. Raziskava EU Mobility Observatory, ki jo je izvedla mednarodna avtomobilistična zveza FIA Regija I v sodelovanju z osmimi evropskimi avtomobilskimi klubi, pa je pokazala, da se je uporaba osebnih avtomobilov v zasebni lasti po marcu 2020 bistveno povečala.

Avto Najbolj zanesljivi avtomobili 2021

»Voznice in voznike vabimo, naj nam pomagajo najti odgovore na vprašanja, kako se lotevajo trga rabljenih vozil, komu najbolj zaupajo oziroma kaj upoštevajo pri prodaji ali nakupu rabljenega vozila, kaj jim največ pomeni – poreklo, prevoženi kilometri, cena, oprema ali kaj drugega«, namen raziskave predstavi Erik Logar, vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:40 26. Februar 2021.

    Motorni agregati so višje kubikažni starejši vedno z manj dejanskimi problemi. Švoh mlinčki izgubljajo dušo z dvojno hitrostjo, pač mal …

  • 11:15 26. Februar 2021.

    Ker večji stari leto dve tri...so v večini neracionalen nakup. Ponavadi na hitrico tud zvoženi, in prodani če še po …

  • 11:12 26. Februar 2021.

    Drago prodaj in kupi poceni...zato pa ne smeš preveč po frišnih žemljicah hrepenet. Stare preverjene mašine, do 500.000km ki so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.