Avto > Iz druge roke
19010 ogledov

Najbolj zanesljivi avtomobili 2021

Hyundai i30 Saša Despot
Kateri avtomobili so najbolj zanesljivi v posameznih segmentih? Poročilo nemške agencije za preverjanje kakovosti izdelkov TÜV za leto 2021je naštelo tele.

Poročilo agencije je seveda razdeljeno na starostne kategorije do 11 let in razumljivo je, da najbolj zanesljivi avtomobili prihajajo iz najmlajše kategorije v starosti do dveh in treh let. To so avtomobili, ki jih proizvajalci običajno še izdelujejo in so najpogosteje tudi iz zadnje generacije.

Rabljen avto Avto Rabljeni avtomobili se dražijo

Opel adam rocks | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vendar pa se med njimi najdejo tudi starejše izjeme, ki jih ne boste več mogli kupiti v prodajnih salonih, ampak se bo po njih treba ozreti na trgu rabljenih vozil. Eden takšnih je opel adam, ki se je izkazal za najmanj problematičnega med najmanjšimi avtomobili. Ko ga je bilo še mogoče kupiti novega, je kupce odvračal z malce višjo ceno, saj ga je Opel uvrščal v premijsko ponudbo, rabljen  pa je veliko bolj dostopen.

Audi A1 sportback | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Podoben primer je audi A1, ki velja za najbolj zanesljiv majhen mestni avtomobil. Tehnično je sicer skoraj identičen volkswagnu polu, vendar pa ponuja prestiž premijske znamke.

Bencin E10 Prihaja Avto Slovenija in "zloglasni" E10 bencin - kaj morate vedeti o njem

Hyundai i30 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V spodnjem srednjem, torej »golfovem« razredu na prvem mestu ne bomo našli volkswagna golfa, ampak hyundai i30 prejšnje generacije, ki se je v svojem razredu izkazal za najmanj problematičnega. V začetku stoletja so se korejski proizvajalci otepali očitkov zaradi slabe kakovosti, kar jih je vzpodbudilo, da so skozi čas izboljšali svoje izdelke in jih uvrstili med najbolj zanesljive.

Opel insignia country tourer | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V srednjem razredu presenetljivo na prvem mestu izstopa opel insignia. Čeprav je Opel že nekaj let v lasti skupine PSA, ki se s koncernom FCA povezuje v veliko grupacijo Stellantis, je insignia trenutne generacije še rezultat razvoja v okviru General Motorsa, ki mu je Opel pripadal pred tem.

kia venga Avto To so najbolj zanesljivi avtomobili do 5.000 evrov

Mercedes-benz E razred | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

V zgornjem srednjem razredu se je za najbolj zanesljivega izkazal mercedes-benz razreda E. Čeprav prihaja iz Stuittgarta, je prav razred E na prelomu stoletja slovel po nezanesljivosti in se je redno uvrščal na repe lestvic. Pri Daimlerju si takšnega spodrsljaja niso več privoščili in z naslednjimi generacijami se je razred E vrnil med pojme zanesljivosti. In katera limuzina je na prvem mestu razred više, torej med razkošnimi limuzinami? Tudi ta prihaja iz Nemčije, gre pa za audi A7.

Mercedes-Benz GLC | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Drugi uspešni model iz Stuttgarta je mercedes-benz GLC, ki je poleg tega, da se je uvrstil na prvo mesto v svojem segmentu, tudi najbolj zanesljiv športni terenec nasploh. Prav tako iz Stuttgarta,a iz druge mestne četrti, prihaja tudi zmagovalec med športnimi avtomobili, porsche 911, kar ni nikakršno presenečenje, saj se na prvo mesto uvršča že vrsto let.

Porsche Driving Experience | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mercedes-Benz razred A Avto Najbolj zanesljivi šest let stari avtomobili

V upadajočem razredu limuzinskih kombijev, ki so bolj znani kot enoprostorci, je prvo mesto tudi osvojil Mercedes-Benz, čigar enoprostorec razreda B se je izkazal za najbolj zanesljivega in gotovo dobro odločitev med rabljenimi avtomobili.

Mercedes-Benz razred B | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Komentarjev 1
  • jan279 16:29 14.februar 2021.

    Kaksna laž. Opel dizla se nikol ni doberga naredil