Kitajska "električna octavia" za Evropo

Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW Foto: MG MG 5 SW
Britanski MG pod načrtuje pod okriljem kitajske korporacije SAIC veliko evropsko ofenzivo z električnimi avtomobili. Poleg na športnega terenca veliko stavijo tudi na električnega karavana MG 5 SW. Za zdaj je avtomobil glede na ceno brez konkurence v Evropi.
Oglej si celoten članek

Britanski MG je od leta 2005 naprej v lasti Kitajcev. Danes spada pod SAIC Motors, enega od štirih največjih proizvajalcev avtomobilov na Kitajskem. Na leto proizvedejo 4,5 milijona avtomobilov, pri čemer so MG usmerili v znamko električnih vozil.

Foto: MG MG 5 SW

Kmalu premiera To naj bi bila cena poceni električne Dacie

Logično je, da poskušajo prodreti v Evropo, ki ima najstrožje emisijske standarde. Pa ne samo v »domačo« Veliko Britanijo, ampak tudi na druge večje trge. Od lani je blagovna znamka zastopana v Franciji, na Norveškem in na Nizozemskem, pripravlja tudi napad na Nemčijo, Italijo in Španijo, preko posrednika pa je tudi v Sloveniji na prodaj družinski električni SUV MG ZS-EV, ki z vključenim DDV in upoštevanjem eko subvencije stane manj kot 26 tisoč evrov.

Foto: MG MG 5 SW

Lestvica Lestvica: Kako hitro se v resnici starajo baterije v avtih

V Veliki Britaniji je MG že najhitreje rastoča znamka v segmentu električnih avtomobilov. Poleg omenjenega električnega SUV-ja ZS EV, na otoku ponujajo še priključne hibride. Novi model MG 5 SW je povsem električni karavan. Po velikosti ga lahko primerjamo s škoda octavia combi ali VW golfom variantom. Poganja ga električni motor z močjo 115 kW, ki od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot devetih sekundah.

Foto: MG MG 5 SW

Avto Bate, valje in ventile bodo nadomestili magneti

Litij-ionska baterija s kapaciteto 52,5 kWh naj bi v skladu s strožjim standardom WLTP omogočila do 344 kilometrov vožnje. Podpora za hitro polnjenje omogoča polnjenje baterij do 80 % v 50 minutah. Pomembno pa je, da ima MG 5 SW v prtljažniku za 578 litrov prtljage prostora, s podiranjem zadnje klopi pa celo 1.456 litrov.

Foto: MG MG 5 SW

Slovenija Velik skok prodaje električnih v septembru

Kar zadeva opremo, je kupcem na voljo sodoben vmesnik na dotik, združljiv s pametnimi telefoni prek Apple CarPlay in Android Auto, večpodročna klimatska naprava, tempomat, dostop brez ključa ...

Največji argument na strani električnega karavana pa naj bi bila njegov cena. V Veliki Britaniji se začne pri 30 tisočakih.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.