Klimatsko napravo vgradili v čelado

Foto: Feher
Foto: Feher
Mnogi so jo želeli izdelati, zdaj pa je nekdo končno to tudi izdelal. Feher ACH-1 motoristična čelada ima vgrajeno klimatsko napravo.
Oglej si celoten članek

udarec ob tla usoden Rabljena čelada? Ne, hvala!

Pod motoristično čelado v vročih dneh ni ravno prijetno. Dvigovanje vizirja med vožnjo ni pametno početje. Pri Feherju so končno našli rešitev za to težavo, ki ni predraga.

Avto Čelada s smerniki hit še pred začetkom prodaje

Predstavili so model čelade ACH-1, ki ima na zadnjem delu vgrajeno klimatsko napravo. Sistem se z elektriko napaja iz inštalacije motocikla. Pri tem so uporabili tehnologijo, ki jo pri Bentleyju in Ferrariju uporabljajo na hlajenje sedežev v avtomobilih. V zadnjem delu čelade je posebna tkanina z luknjicami, skozi katere v čelado prodira hladen zrak. To pomeni, da hladen zrak vozniku motocikla ne piha naravnost v oči oziroma obraz, ampak enakomerno v čelado dovaja ohlajen zrak. Sistem je zmožen zrak v čeladi v primerjavi s tistim zunaj shladiti za do 15 stopinj Celzija.

BMW BMW čelada s HUD zaslonom

Motoristična čelada tehta 1,45 kilograma, izdelana pa je iz steklo-plastičnih kompozitov. Cena je nekaj več kot 500 evrov.

Avto Vaša naslednja čelada mora obvezno imeti tole ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:47 28. Avgust 2018.

    idealno za prepotentneže na bajkih... da jim še onih par delujočih celic v mozgu zamrzne

  • 10:11 28. Avgust 2018.

    Odlično za glavobol.

  • 07:25 28. Avgust 2018.

    Zadeva uporablja Peltierjev element, ki se uporablja tudi v električnih hladilnik torbah. Slaba stran je velika poraba, tudi do 100W. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.