Avto
1915 ogledov

Klimatsko napravo vgradili v čelado

Motoristična čelada s klimo Feher
Mnogi so jo želeli izdelati, zdaj pa je nekdo končno to tudi izdelal. Feher ACH-1 motoristična čelada ima vgrajeno klimatsko napravo.
Motoristična čelada udarec ob tla usoden Avto Rabljena čelada? Ne, hvala!

Pod motoristično čelado v vročih dneh ni ravno prijetno. Dvigovanje vizirja med vožnjo ni pametno početje. Pri Feherju so končno našli rešitev za to težavo, ki ni predraga.

Lumos Avto Čelada s smerniki hit še pred začetkom prodaje

Predstavili so model čelade ACH-1, ki ima na zadnjem delu vgrajeno klimatsko napravo. Sistem se z elektriko napaja iz inštalacije motocikla. Pri tem so uporabili tehnologijo, ki jo pri Bentleyju in Ferrariju uporabljajo na hlajenje sedežev v avtomobilih. V zadnjem delu čelade je posebna tkanina z luknjicami, skozi katere v čelado prodira hladen zrak. To pomeni, da hladen zrak vozniku motocikla ne piha naravnost v oči oziroma obraz, ampak enakomerno v čelado dovaja ohlajen zrak. Sistem je zmožen zrak v čeladi v primerjavi s tistim zunaj shladiti za do 15 stopinj Celzija.

BMW čelada BMW Avto BMW čelada s HUD zaslonom

Motoristična čelada tehta 1,45 kilograma, izdelana pa je iz steklo-plastičnih kompozitov. Cena je nekaj več kot 500 evrov.

Čelade Avto Vaša naslednja čelada mora obvezno imeti tole ...

Komentarjev 4
  • miki1234 13:47 28.avgust 2018.

    idealno za prepotentneže na bajkih... da jim še onih par delujočih celic v mozgu zamrzne

  • antitrust 10:11 28.avgust 2018.

    Odlično za glavobol.

  • Snežinko 07:25 28.avgust 2018.

    Zadeva uporablja Peltierjev element, ki se uporablja tudi v električnih hladilnik torbah. Slaba stran je velika poraba, tudi do 100W. Nimajo vsi motorji toliko zaloge v alternatorju, da bi ga lahko napajali, kar lahko pomeni prazen accu ob koncu vožnje. ...prikaži več Sicer pa odlično zasnovano in verjamem, da koristno v vročih dneh.