Kupe in kabriolet razreda E odslej brez motorja V6

Foto: Daimler mercedes-benz azred E Foto: Daimler mercedes-benz azred E Foto: Daimler mercedes-benz azred E Foto: Daimler mercedes-benz azred E Foto: Daimler mercedes-benz azred E Foto: Daimler mercedes-benz azred E
Daimler je po limuzini in karavanu prenovil še kupe in kabriolet razreda E.
Oglej si celoten članek

Oblikovne spremembe se odražajo predvsem spredaj, kjer je preoblikovana trapezasta maska »A-shape«, bolj vitki pa so postali tudi žarometi, ki so v vsakem primeru opremljeni z led dnevnimi lučmi. Tudi preoblikovane zadnje luči delujejo povsem v tehniki led, zunanjo podobo pa zaokrožujejo še nova kolesna platišča in štiri nove barve karoserije.

Poglejte žaromete Mercedes razreda E ima sedem priključnih hibridov

Foto: Daimler mercedes-benz azred E

Podobne spremembe kot »običajni« kupeji in kabrioleti razreda E je doživel tudi mišičasti mercedes-AMG E53 4matic+, seveda prav tako v kabrioletni in kupejevski izvedbi.

To znajo Avtomobil, ki vam zrecitira osebni horoskop

Prenova je vsem različicam prinesla tudi novi inteligentni volanski obroč s kapacitivno tehniko, izboljšan je tudi infozabavni sistem MBUX, dodane pa so tudi določene varnostne funkcije.

Foto: Daimler mercedes-benz azred E

Prevladuje 48-voltna tehnika

Pod motornimi pokrovi prevladuje 48-voltna hibridna tehnika, ki poleg funkcionalnosti integriranega starterja-generatorja zagotavlja 15 kilovatov dodatne moči in 180 njutonmetrov dodatnega navora, ki prideta do izraza predvsem med pospeševanji. Med motorji izstopata predvsem najmočnejši 195-kilovatni turbodizelski štirivaljnik OM 645 M, ki so ga opremili s integriranim starterjem-generatorjem, prav tako pa tudi turbobencinski vrstni šestvalnik z močjo 170 kilovatov.

Avto Z vašega kavča za volan najlepših in najbolj znanih avtov sveta

Tudi 320-kilovatni 3-litrski šestvaljnik v mercedesu-AMG E 53 4matic+ je postal vrstni, s čimer je Daimler v razredu E popolnoma opustil motorje V6. V tem modelu sicer deluje v kombinaciji z integriranim starterjem-generatorjem z močjo 16 kilovatov in navorom 250 njutonmetrov.

Avto Prvi avtomobil v sodobnem pomenu besede

Foto: Daimler mercedes-benz azred E

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.