Avto
953 ogledov

Mercedes razreda E ima sedem priključnih hibridov

mercedes-benz razred E
1/14
Daimler
Mercedes je svojemu razredu E namenil medgeneracijsko osvežitev, ki se odraža tudi v novem vrstnem šestavaljniku.

Kot se spodobi za model, ki se uvršča v razmeroma konservativen zgornji srednji razred, so oblikovne spremembe bolj diskretne narave. Odražajo se v preoblikovanih žarometih, novem odbijaču in razširjeni maski spredaj ter drugačni zadnjih lučeh. Te so se še najbolj spremenile, saj so izrazito trikotno obliko zamenjale za bolj vitko horizontalno, pri kateri so e zgledovale po kupeju CLS. Poleg tega so ponudbi dodali še tri karoserijske barve in nekaj platišč.

daimler, MBUX, merecedes Avto Mercedes je najbolj inovativna avtomobilska znamka

mercedes-benz razred E | Avtor: Daimler Daimler

V notranjosti izstopa predvsem zadnja generacija infozabavnega vmesnika MBUX, ki se predvaja preko digitalnih zaslonov s posodobljeno grafiko. V osnovi sta pred voznikom dva zaslona z diagonalo 10,25 palca, možna pa je tudi nadgradnja z 12,3-palčnima. Tako kot v drugih modelih, sta zaslona zelo prilagodljiva in omogočata dostop do pestrosti vsebin in funkcij, ki jih je sicer mogoče upravljati tudi z drsno ploščico na sredinski konzoli, glasovno ali s kretnjami.

Mercedes logotip Neuradno Avto Potres pri Mercedesu, ukinja se tudi velikoserijski model!

mercedes-benz razred E | Avtor: Daimler Daimler

Nov volanski obroč

Nov je tudi volanski obroč z dvema conama upravljanja ter v treh različicah: povsem usnjeni, s kombinacijo usnja in lesa ter z ravnim spodnjim robom za bolj športni občutek. Zazna tudi, da se ga voznik iz zaupanja v polsamodejno vožnjo ne dotika. Voznika lahko med vožnjo razvaja tudi različni vmesniki za sprostitev, kakršni so denimo masažni sedeži, v priključnih hibridih pa so na voljo tudi tri faze počitka, uspavanje, spanje in prebujanje, ki so seveda na voljo med polnjenjem baterije na počivališčih.

Mercedes-Benz GLC Avto Kralj svojega razreda

Osveženi razred E bo na voljo kar s sedmimi različicami priključno hibridnih pogonskih sklopov. Bencinski motorji bodo sicer segali od 115 do 270 kilovatov, dizelski pa od 118 do 243 kilovatov. Izstopa predvsem novi 3-litrski turbobencinski šestvaljnik M256, ki bo prvič na voljo v tem modelu. Izboljšan je tudi 9-stopenjski samodejni menjalnik, ki so ga optimizirali za uporabo s sistemi ISG.

Avtomobilski ključ Avto Katere avtomobilske znamke guglamo Slovenci?

mercedes-benz razred A | Avtor: Daimler Daimler

Hibridizacija kompaktnega razreda

Mercedes je razširil tudi hibridizacijo kompaktnega razreda. Priključno hibridne različice EQ power so namreč dobili še CLA coupe, CLA shooting brake in GLA. Njihovi prečno vgrajeni pogonski sklopi sledijo pogonskim sklopom modelov z vzdolžno vgradnjo, kar pomeni, da so elektromotorje neposredno povezali z osemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. V vseh modelih je na voljo sistemska moč 160 kilovatov in navor 450 njutonmetrov, elektromotor pa samostojno razvija 75 kilovatov. Električni doseg iz baterije s kapaciteto 15,6 kilovatne ure znaša do 69 kilometrov, odvisno seveda od modela in načina vožnje.

smart zgodovina Danes nastaja v Sloveniji Avto Urar zaslužen za enega najbolj zanimivih avtomobilov vseh časov

mercedes-benz razred E | Avtor: Daimler Daimler

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.