Avto
10983 ogledov

Potres pri Mercedesu, ukinja se tudi velikoserijski model!

Mercedes-Benz S coupe Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz je na pragu ogromnih rezov, zaradi katerih bo brez dela ostalo 15 tisoč ljudi, posloviti pa se bo moralo več obstoječih različic avtomobilov.

Nemški Handelsblatt je na podlagi virov znotraj Daimlerja poročal, da pri koncernu še povečujejo obseg varčevalnih ukrepov, ki jih je uvedel lani ustoličeni vrhovni šef Ola Kallenius. Po letih debelih krav, ko je hčerinski Mercedes-Benz dosegel in ohranil prvo mesto po prodaji med premijskimi proizvajalci na svetu, se Nemci očitno na vse kriplje prilagajajo na že prisotno globalno krizo v branži.

Že novembra so naznanili, da nameravajo do leta 2022 zmanjšati število zaposlenih za 10 tisoč in s tem prihraniti okoli 1,4 milijarde evrov. Morda pa bodo številke odpuščenih še precej višje.

Mercedes-Benz razred X Konec Avto Uradno, Mercedes z majem zaključuje izdelavo tega modela

Mercedes razred B | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Že pred dnevi smo pisali, da se bo moral nenavadno hitro posloviti iz proizvodnje poltovornjak razred X, na izhodnih vratih pa naj bi bili še trije modeli: razred S coupe, razred S kabriolet in tudi enoprostorski razred B. Če sta prva dva zelo luksuzna modela, narejena na osnovi limuzinskega razreda S, pa je B poleg različic razreda A najbolj "ljudski" mercedes. Glede na to, kaj se dogaja (se je dogajalo) z enoprostorci pri drugih znamkah, potem ukinitev B-ja, če bo do nje res prišlo, niti ne bi presenetila. S tem pa bo še bolj zanimiva odločitev BMW, ali svojemu enoprostorskemu modelu serije 2 tourer privoščil naslednjo generacijo.

Mercedes-Benz razred B Promo Uporabno Mercedes-Benz razred B je uspešnica tudi na račun ugodne cene

Mercedes-Benz je sicer v zadnjih letih dal na cesto številne različice novih modelov. Zelo uspešna je njegova linija suvov, ki se jim je nedavno pridružil še povsem nov model GLB. Tega bi lahko tudi videli kot nekakšnega naslednika razreda B.

V kratkem pa bomo lahko priča premieri naslednje generacije limuzine S.

Pri Mercedes-Benzu niso želeli uradno komentirati poročanja Handelsblatta. Vse pa bo jasno že po torkovi tiskovni konferenci šefa Kalleniusa.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ofclotun 19:53 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks