Avto
7651 ogledov

Pod pokrovom mercedesa in volvota enak motor?

Mercedes-Benz GLB Mercedes-Benz AG
Portal Automobilwoche je poročal, bi Daimler in Volvo lahko združila moči pri razvoju motorjev.

Obema podjetjema je skupno to, da sta vsaj deloma v lasti kitajskega konglomerata Geely, s skupnim razvojem motorje na notranje zgorevanje pa bi radi, kot je to pogosto v industriji, zmanjšali predvsem razvojne stroške.

Revoz Avto Bodo Kitajci Revozu speljali znamko Smart?

Pri obeh podjetjih sodelovanja še niso javno potrdili, vendar pa ne zanikajo novice, saj naj bi dejansko že pristopili k pogovorom, čeprav pravijo, da bi bilo še prezgodaj govoriti o sodelovanju. Daimlerjev predstavnik za tisk je dodal, da se sodelovanje z Geelyjem, ki ima v lasti deset odstotkov delnic nemškega podjetja, razvija v pozitivno smer.

Revoz Novo mesto Avto Odziv Revoza na proizvodnjo Smartov na Kitajskem

Oddelek za razvoj motorjev

Volvo je sicer že oktobra objavil, da bo razvoj motorjev in proizvodnjo z Geelyjem združil v skupno dejavnost, ki bo hišne znamke in zunanje kupce oskrbovala z motorji na notranje zgorevanje in hibridnimi sklopi. Nov oddelek bi lahko začel delovati že marca, lahko pa bi bil tudi izhodišče za sodelovanje z Daimlerjem, ki bi ga pozneje nadgradili tudi na električne pogonske sklope.

Geely in Daimler sta pred časom objavila tudi, da bosta na kitajskem skupaj izdelovala električni smart naslednje generacije, sodelujeta pa tudi pri razvoju premiumske delitvene avtomobilske sheme.

Smart electric ZA VOLANOM Avto Smart electric drive: Prvi kilometri za volanom Revozovega električnega smarta