Avto
1230 ogledov

Z vašega kavča za volan najlepših in najbolj znanih avtov sveta

Muzej Google Street View
Te dni lahko zastonj obiščete virtualne muzeje Ferrarija, Porscheja, Mercedesa ...

Letošnjo turistično sezono bo le malo priložnosti za obisk znamenitih avtomobilskih zbirk v živo, a so k sreči številne avtomobilske znamke našle alternativni način, kako množicam predstavljati svojo dediščino - virtualne muzeje. 

Pri Top Gearu in Carscoopsu so sestavili seznam najboljših virtualnih muzejev, ki jih lahko obiščete kar iz domačega naslonjača. Nekateri so v obliki sprehoda Google Street View, drugi ponujajo obogatene informacije. A pozor, zbirke vozil vas lahko za več ur prilepijo pred zaslon!

Renaultova zbirka klasičnih vozil Avto Vstopili smo v svetišče, kamor navaden človek nima vstopa

Mercedes-Benz Museum

Ena najbolj znanih zbirk na svetu ima dom v Stuttgartu in to kar v devetih nadstropjih. Začne se leta 1886, ko se je uradno začela tudi zgodovina avtomobilizma. Sprehod skozi vse pomembne avte, ki jih je svetu prispeval Mercedes, tudi slovite dirkalnike. 

Porsche Museum

Če ste že virtualno v Stuttgartu, potem si vzemite dovolj časa še za Porschejev muzej. Znamka je prek spleta omogočila bližnji pogled na številne svoje ikonične modele in preteklosti, posebnost je tudi zbirka konceptov.

Museo Ferrari

Ferrari ima pravzaprav dva muzeja - eden je poleg matične tovarne v Maranellu, drugi pa je v bližnji Modeni. Slednjega, ki se imenuje Museo Enzo Ferrari, je mogoče obiskati virtualno in se sprehoditi mimo najbolj ikoničnih dirkalnih in cestnih lepotcev znamke. 

Muzej | Avtor: Google Street View Google Street View

Lamborghini Museum

Veliki rival iz sosednje Sant'Agate Bolognese seveda odgovarja s svojo virtualno zbirko najbolj znamenitih športnih lepotcev.

Corvette Museum

Kentucky je tista zvezna država v ZDA, kjer je dom verjetno najbolj slavnega ameriškega avta. Poleg tovarne, iz katere prihaja zdaj že osma generacija športnega avta, pa imajo tudi muzej, kjer vas bo več kot 80 'vet popeljalo skozi njihovo impresivno zgodovino.

Henry Ford Museum

Eden največjih in najbolj znanih avtomobilskih muzejev na leto, ki ga obišče skoraj dva milijona ljudi, pripoveduje ne le zgodbo o Fordu, temveč zgodbo o tehnični revoluciji in motorizaciji človeštva. V njem je nekaj najbolj slavnih avtomobilov na svetu, vključno z limuzinami ameriških predsednikov, tudi Johna F. Kennedyja.

Muzej | Avtor: Google Street View Google Street View

Honda Collection Hall

Impresivna zbirka vsega, po čemer je znana japonska Honda - avtomobili, motorji, dirkalniki, roboti ... 

Horacio Pagani Museum

Še en italijanska zbirka eksotičnih in hitrih avtomobilov.

Audi Forum Ingolstadt

Štirje krogi in njihova pestra zgodba

BMW Museum

Domuje v munchenškem BMW Welt centru.

Mazda muzej Avto Spoznajte 74-letnega Nemca, ki ima prek 120 japonskih otrok

Volvo Museum

Švedski pogled na razvoj avtomobilizma

Toyota Museum

Zgodovina enega največjih in vplivnih svetovnih proizvajalcev na enem mestu. 

Mullin Automotive Museum

Vpogled v avtomobilsko eksotično zgodovino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.