Avto
543 ogledov

Kupe in kabriolet razreda E odslej brez motorja V6

mercedes-benz azred E
1/6
Daimler
Daimler je po limuzini in karavanu prenovil še kupe in kabriolet razreda E.

Oblikovne spremembe se odražajo predvsem spredaj, kjer je preoblikovana trapezasta maska »A-shape«, bolj vitki pa so postali tudi žarometi, ki so v vsakem primeru opremljeni z led dnevnimi lučmi. Tudi preoblikovane zadnje luči delujejo povsem v tehniki led, zunanjo podobo pa zaokrožujejo še nova kolesna platišča in štiri nove barve karoserije.

mercedes-benz razred A Poglejte žaromete Avto Mercedes razreda E ima sedem priključnih hibridov

mercedes-benz azred E | Avtor: Daimler Daimler

Podobne spremembe kot »običajni« kupeji in kabrioleti razreda E je doživel tudi mišičasti mercedes-AMG E53 4matic+, seveda prav tako v kabrioletni in kupejevski izvedbi.

MBUX, mercedes-benz, daimler To znajo Avto Avtomobil, ki vam zrecitira osebni horoskop

Prenova je vsem različicam prinesla tudi novi inteligentni volanski obroč s kapacitivno tehniko, izboljšan je tudi infozabavni sistem MBUX, dodane pa so tudi določene varnostne funkcije.

mercedes-benz azred E | Avtor: Daimler Daimler

Prevladuje 48-voltna tehnika

Pod motornimi pokrovi prevladuje 48-voltna hibridna tehnika, ki poleg funkcionalnosti integriranega starterja-generatorja zagotavlja 15 kilovatov dodatne moči in 180 njutonmetrov dodatnega navora, ki prideta do izraza predvsem med pospeševanji. Med motorji izstopata predvsem najmočnejši 195-kilovatni turbodizelski štirivaljnik OM 645 M, ki so ga opremili s integriranim starterjem-generatorjem, prav tako pa tudi turbobencinski vrstni šestvalnik z močjo 170 kilovatov.

Muzej Avto Z vašega kavča za volan najlepših in najbolj znanih avtov sveta

Tudi 320-kilovatni 3-litrski šestvaljnik v mercedesu-AMG E 53 4matic+ je postal vrstni, s čimer je Daimler v razredu E popolnoma opustil motorje V6. V tem modelu sicer deluje v kombinaciji z integriranim starterjem-generatorjem z močjo 16 kilovatov in navorom 250 njutonmetrov.

Daimler-Benz, Mercedes, zgodovina Avto Prvi avtomobil v sodobnem pomenu besede

mercedes-benz azred E | Avtor: Daimler Daimler

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.