Motoriste bodo osvetljevali laserji

Foto: PU Kranj Fotografija je simbolična.
Foto: PU Kranj Fotografija je simbolična.
Motoristi veljajo za ene najbolj ogroženih udeležencev v prometu, tudi na račun voznikov osebnih avtomobilov in drugih vozil, ki motocikla ob trku pgosoto splo ne oapzijo. To naj bi se zdaj spremenilo.
Oglej si celoten članek

PRVA POMOČ Čelado poškodovanemu motoristu snemite le, če ne diha ali bruha

Kombiacija majhne teže in velike moči, omogoča voznikom motociklov doseganje velikih pospeškov in pojemkov v izredno kratkem času. Prav zato jih vozniki drugih vozil pogosto spregledajo in jim tudi odvzamejo prednost. Suzuki vlaga veliko naporov in denarja v razvoj sistemov, s katerim bi bolje poskrebel za vanrost motoristov. Zdaj so v patentni urad predložili laserski sistem, ki temelji na delovanju laserskih diod, ki v realnem času rišejo dinamično svetlečo kletko okoli motocikla med samo vožnjo.

Novo pravilo! Vsi novi motoristi odslej obvezno na tečaj!

Kletka bi bila pri počasnejši vožnji manjša, pri večjih hitrostih pa bi gabaristko naraščala. S tem bi bili vsi vozniki vozil opozorjeni, da se jim približuje motocikel. Sistem bi bil usklajen s senzorji za nadzor gibanja vozil v bližini, zato bi lahko ostalim voznikom izrisal podatek, kako blizu se nahajajo. 

LAHKOMISELNOST MOTORISTOV Med motoristi večja verjetnost za škodo kot pri voznikih osebnih vozil

Sistem je cel opovezan z žiroskopom in je sposoben projicirati prave dimenzije varnostne kletke, tudi, ko je motorist nagnjen na motociklu.

Dva mrtva Voznik rešilca ni odgovoren za dva mrtva motorista na Zaloški
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.