Avto
655 ogledov

Motoriste bodo osvetljevali laserji

Nesreča motorista na priključku Hrušica PU Kranj Fotografija je simbolična.
Motoristi veljajo za ene najbolj ogroženih udeležencev v prometu, tudi na račun voznikov osebnih avtomobilov in drugih vozil, ki motocikla ob trku pgosoto splo ne oapzijo. To naj bi se zdaj spremenilo.
Nesreča motorista PRVA POMOČ Avto Čelado poškodovanemu motoristu snemite le, če ne diha ali bruha

Kombiacija majhne teže in velike moči, omogoča voznikom motociklov doseganje velikih pospeškov in pojemkov v izredno kratkem času. Prav zato jih vozniki drugih vozil pogosto spregledajo in jim tudi odvzamejo prednost. Suzuki vlaga veliko naporov in denarja v razvoj sistemov, s katerim bi bolje poskrebel za vanrost motoristov. Zdaj so v patentni urad predložili laserski sistem, ki temelji na delovanju laserskih diod, ki v realnem času rišejo dinamično svetlečo kletko okoli motocikla med samo vožnjo.

Tečaj varne vožnje Novo pravilo! Avto Vsi novi motoristi odslej obvezno na tečaj!

Kletka bi bila pri počasnejši vožnji manjša, pri večjih hitrostih pa bi gabaristko naraščala. S tem bi bili vsi vozniki vozil opozorjeni, da se jim približuje motocikel. Sistem bi bil usklajen s senzorji za nadzor gibanja vozil v bližini, zato bi lahko ostalim voznikom izrisal podatek, kako blizu se nahajajo. 

Motoristi za motoriste LAHKOMISELNOST MOTORISTOV Avto Med motoristi večja verjetnost za škodo kot pri voznikih osebnih vozil

Sistem je cel opovezan z žiroskopom in je sposoben projicirati prave dimenzije varnostne kletke, tudi, ko je motorist nagnjen na motociklu.

prometna nesreča Zaloška Dva mrtva Slovenija Voznik rešilca ni odgovoren za dva mrtva motorista na Zaloški
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.