Slovenija
16219 ogledov

Voznik rešilca ni odgovoren za dva mrtva motorista na Zaloški

prometna nesreča Zaloška
1/5
Saša Despot
Voznik rešilca ni kriv za nesrečo na Zaloški cesti, v kateri sta umrla motorist in sopotnica.

Čeprav je policija zoper voznika rešilca, ki je med zavijanjem zaprl pot motoristoma, vložila ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, je tožilka odstopila od pregona, poroča Dnevnik.

Do nesreče je prišlo 29. marca lani, umrla sta 29-letni motorist in njegova 24-letna sopotnica.

34-letni voznik reševalnega vozila znamke volkswagen transporter je peljal iz smeri Poti na Fužine proti Kajuhovi cesti. Na križišču s Toplarniško je zavil levo in ni pustil mimo motorista, ki je pripeljal nasproti in vozil naravnost. Reševalca, ki sta bila v rešilcu, sta takoj začela oživljati ponesrečenca, a žal ni bilo uspeha. Že takrat so priče trdile, da je motorist pripeljal z veliko hitrostjo.

prometna nesreča Zaloška Mrtva 24-letnica in 29-letnik Slovenija Rešilec je zaprl pot motoristoma, umrla 24-letnica in 29-letnik

Ni mogel pričakovati, da motorist vozi 150 na uro

Sodna preiskava je po neuradnih podakih pokazala, da je motorist po cesti, kjer je hitrost omejena na 60 kilometrov na uro, pripeljal z okoli 150 kilometri na uro. Voznik rešilca tega ni mogel predvidevati, zato je menil, da ima dovolj časa, da varno zavije levo, še preden bo motorist pripeljal v križišče.

prometna nesreča Zaloška "Ko nekoč umrem ..." Slovenija Pretresljivo, kaj je zapisala, preden je umrla v prometni nesreči

"Gre za tako imenovano načelo zaupanja, po katerem sme udeleženec v cestnem prometu pričakovati, da bodo vsi udeleženci spoštovali predpise oziroma jih ne bodo tako grobo kršili, kot se je zgodilo v tem primeru," navaja Dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Lavdan 15:42 03.februar 2018.

    Najbrž je to prvi znan primer kjer je bil kriv motorist. V glavnem do sedaj so bili vedno krivi tisti, ki so prednost izsilili.

  • Dusan Kokalj 14:56 03.februar 2018.

    Vendar ena pametna odločitev.Policaji pa kot policaji.

  • maresem 12:12 03.februar 2018.

    Končno ena pametna in realna sodna odločitev.