Na Roški spet strelja "superadar"

Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar.
Vozniki, pozor. Na Roški cesti v Ljubjani so nadomestili uničeno ohišje "superradarja" z novim. Na Roški cesti je radar izmeril v povprečju okoli 1.000 prehitrih vozil na mesec.
Oglej si celoten članek

Merjenje hitrosti To je razlog, da radar stoji na Celovški

Poročali smo, da je bilo 9. januarja letos eno od treh ohišij (Celovška cesta 252 - pri poslovalnici zavarovalnice Generali, Dolenjska cesta 43 - bližina zdravstvenega doma in Roška cesta 19 - bližina ekonomske šole) novega "superradarja" popolnoma uničeno. Škode z uničenim ohišjem, v njem pa ni bilo radarja, je bilo več tisoč evrov, o čemer smo tudi poročali. Policisti so ugotovili, da je bilo ohišje merilne naprave po vsej verjetnosti uničeno z močnejšim pirotehničnim sredstvom.

Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar.

Novi portali Zakaj na novih Darsovih portalih ne boste nikoli videli radarja?

Nove škatle se nekoliko razlikujejo od tistih, ki smo jih bili vajeni doslej, saj imajo nekoliko drugačno oblikovano polje, kjer prisotna naprava "opazuje" cesto. Doslej je prevladoval dizajn dveh krožnih prozornih odprtin, sedaj sta ti dve površini, za katerima se skriva leča kamere in svetlobni vir za osvetlitev, pravokotni. Tako kot doslej imajo škatle tudi tretjo, manj vidno odprtino, ki je prekrita s pokrovom iz neprosojne plastike. Za njim je najpomembnejši del merilne naprave - antena.

Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar.

Zanimivo Taki so učinki superradarja

Samodejna merilna naprava, nameščena na Roški 17, je od septembra zaznala 4.127 prekoračitev hitrosti. Merilnik se sicer seli med tremi različnimi lokacijami. Gre za prvo tovrstno poškodbo katerega od stacionarnih radarjev v Ljubljani. V preteklosti je bilo le nekaj poškodb vozil, v katera so nameščene samodejne merilne naprave, ki pa niso povzročile večje škode.

Največ proti morju! Razkrivamo novih 60 lokacij za stacionarne radarje na Hrvaškem
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.