Avto
1674 ogledov

Na Roški spet strelja "superadar"

1/6
Anže Petkovšek
Vozniki, pozor. Na Roški cesti v Ljubjani so nadomestili uničeno ohišje "superradarja" z novim. Na Roški cesti je radar izmeril v povprečju okoli 1.000 prehitrih vozil na mesec.
Predvidena postavitev stacionarnih radarjev v Ljubljani. Merjenje hitrosti Slovenija To je razlog, da radar stoji na Celovški

Poročali smo, da je bilo 9. januarja letos eno od treh ohišij (Celovška cesta 252 - pri poslovalnici zavarovalnice Generali, Dolenjska cesta 43 - bližina zdravstvenega doma in Roška cesta 19 - bližina ekonomske šole) novega "superradarja" popolnoma uničeno. Škode z uničenim ohišjem, v njem pa ni bilo radarja, je bilo več tisoč evrov, o čemer smo tudi poročali. Policisti so ugotovili, da je bilo ohišje merilne naprave po vsej verjetnosti uničeno z močnejšim pirotehničnim sredstvom.

Poškodovani radar. | Avtor: Anže Petkovšek Od vandalizma poškodovan radar na Roški cesti v Ljubljani. Anže Petkovšek

Darsov nadzorni sistem za elektronsko cestninjenje Novi portali Avto Zakaj na novih Darsovih portalih ne boste nikoli videli radarja?

Nove škatle se nekoliko razlikujejo od tistih, ki smo jih bili vajeni doslej, saj imajo nekoliko drugačno oblikovano polje, kjer prisotna naprava "opazuje" cesto. Doslej je prevladoval dizajn dveh krožnih prozornih odprtin, sedaj sta ti dve površini, za katerima se skriva leča kamere in svetlobni vir za osvetlitev, pravokotni. Tako kot doslej imajo škatle tudi tretjo, manj vidno odprtino, ki je prekrita s pokrovom iz neprosojne plastike. Za njim je najpomembnejši del merilne naprave - antena.

Poškodovani radar. | Avtor: Anže Petkovšek Od vandalizma poškodovan radar na Roški cesti v Ljubljani. Anže Petkovšek

Radar doppler Zanimivo Avto Taki so učinki superradarja

Samodejna merilna naprava, nameščena na Roški 17, je od septembra zaznala 4.127 prekoračitev hitrosti. Merilnik se sicer seli med tremi različnimi lokacijami. Gre za prvo tovrstno poškodbo katerega od stacionarnih radarjev v Ljubljani. V preteklosti je bilo le nekaj poškodb vozil, v katera so nameščene samodejne merilne naprave, ki pa niso povzročile večje škode.

Radar na Reki Največ proti morju! Avto Razkrivamo novih 60 lokacij za stacionarne radarje na Hrvaškem
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.