Najbolj zanesljivi avtomobili 2021

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kateri avtomobili so najbolj zanesljivi v posameznih segmentih? Poročilo nemške agencije za preverjanje kakovosti izdelkov TÜV za leto 2021je naštelo tele.
Oglej si celoten članek

Poročilo agencije je seveda razdeljeno na starostne kategorije do 11 let in razumljivo je, da najbolj zanesljivi avtomobili prihajajo iz najmlajše kategorije v starosti do dveh in treh let. To so avtomobili, ki jih proizvajalci običajno še izdelujejo in so najpogosteje tudi iz zadnje generacije.

Avto Rabljeni avtomobili se dražijo

Foto: Saša Despot Opel adam rocks

Vendar pa se med njimi najdejo tudi starejše izjeme, ki jih ne boste več mogli kupiti v prodajnih salonih, ampak se bo po njih treba ozreti na trgu rabljenih vozil. Eden takšnih je opel adam, ki se je izkazal za najmanj problematičnega med najmanjšimi avtomobili. Ko ga je bilo še mogoče kupiti novega, je kupce odvračal z malce višjo ceno, saj ga je Opel uvrščal v premijsko ponudbo, rabljen  pa je veliko bolj dostopen.

Foto: Gregor Prebil Audi A1 sportback

Podoben primer je audi A1, ki velja za najbolj zanesljiv majhen mestni avtomobil. Tehnično je sicer skoraj identičen volkswagnu polu, vendar pa ponuja prestiž premijske znamke.

Prihaja Slovenija in "zloglasni" E10 bencin - kaj morate vedeti o njem

Foto: Saša Despot Hyundai i30

V spodnjem srednjem, torej »golfovem« razredu na prvem mestu ne bomo našli volkswagna golfa, ampak hyundai i30 prejšnje generacije, ki se je v svojem razredu izkazal za najmanj problematičnega. V začetku stoletja so se korejski proizvajalci otepali očitkov zaradi slabe kakovosti, kar jih je vzpodbudilo, da so skozi čas izboljšali svoje izdelke in jih uvrstili med najbolj zanesljive.

Foto: Saša Despot Opel insignia country tourer

V srednjem razredu presenetljivo na prvem mestu izstopa opel insignia. Čeprav je Opel že nekaj let v lasti skupine PSA, ki se s koncernom FCA povezuje v veliko grupacijo Stellantis, je insignia trenutne generacije še rezultat razvoja v okviru General Motorsa, ki mu je Opel pripadal pred tem.

Avto To so najbolj zanesljivi avtomobili do 5.000 evrov

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz E razred

V zgornjem srednjem razredu se je za najbolj zanesljivega izkazal mercedes-benz razreda E. Čeprav prihaja iz Stuittgarta, je prav razred E na prelomu stoletja slovel po nezanesljivosti in se je redno uvrščal na repe lestvic. Pri Daimlerju si takšnega spodrsljaja niso več privoščili in z naslednjimi generacijami se je razred E vrnil med pojme zanesljivosti. In katera limuzina je na prvem mestu razred više, torej med razkošnimi limuzinami? Tudi ta prihaja iz Nemčije, gre pa za audi A7.

Foto: Saša Despot Mercedes-Benz GLC

Drugi uspešni model iz Stuttgarta je mercedes-benz GLC, ki je poleg tega, da se je uvrstil na prvo mesto v svojem segmentu, tudi najbolj zanesljiv športni terenec nasploh. Prav tako iz Stuttgarta,a iz druge mestne četrti, prihaja tudi zmagovalec med športnimi avtomobili, porsche 911, kar ni nikakršno presenečenje, saj se na prvo mesto uvršča že vrsto let.

Foto: Saša Despot Porsche Driving Experience

Avto Najbolj zanesljivi šest let stari avtomobili

V upadajočem razredu limuzinskih kombijev, ki so bolj znani kot enoprostorci, je prvo mesto tudi osvojil Mercedes-Benz, čigar enoprostorec razreda B se je izkazal za najbolj zanesljivega in gotovo dobro odločitev med rabljenimi avtomobili. Foto: Gregor Prebil Mercedes-Benz razred B

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:29 14. Februar 2021.

    Kaksna laž. Opel dizla se nikol ni doberga naredil

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.