Napaka servisa: Po tako ugodni ceni so vozniki točili gorivo

Foto: Epa
Foto: Epa
Na bencinski črpalki so naredili napako, zato so vozniki več ur točili gorivo v svoja vozila o izjemno ugodnih cenah.
Oglej si celoten članek

Cene goriva so v zadnjih dneh podrle rekorde, a so voznike na bencinskem servisu v belgijskem mestu Kampenhout pričakale prepolovljene cene bencina in dizla.

10 litrov na avto Naši sosedje omejujejo prodajo bencina in dizla!

Kupci so bili zelo presenečeni, ko so na bencinski črpalki, ki deluje po samopostrežnem principu, zagledali cene: 1,077 evra za liter dizla, ki je druge stal 1,999 evra in  1,261 evra za liter bencina, za katerega je bilo treba na bližnjih servisih odšteti 1,799 evra.

Slovenija Panika: Velikanska podražitev, bo goriva res zmanjkalo? Zbrali smo odgovore!

Po poročanju časopisa HLN so številni sprva mislili, da gre za napako na elektronskem prikazovalniku. Res je šlo za napako, a znesek po točenju goriva je bil veliko manjši od pričakovanega. Cene na elektronskem prikazovalniku so bile realne.

podražitev Cene dizla na slovenskih bencinskih črpalkah poletele v nebo!

Foto: Epa bencin gorivo bencinski servis

Novica se je med prebivalci hitro razširila

Novica se je bliskovito razširila po družbenih omrežjih, zato je na samopostrežnem bencinskem servisu hitro nastala gneča in celo prometni zastoj. Po pisanju medijev se je zdelo kot, da so vsi vozniki v Kampenhoutu prišli napolniti posodo avtomobila z gorivom in v številnih primerih tudi več rezervnih posod z gorivom.

Slovenija "Panika ni potrebna, vlada bo intevernirala"

Vmes se je izkazalo, da skupina Colruyt, v katero spada omenjeni bencinski servis DATS24, ni bila seznanjena z napačnimi cenami. Razprodaja je trajala kratek čas, ni pa znano, koliko strank je uspelo izkoristiti v tistem trenutku izjemen popust.
Liter dizla na isti črpalki zdaj stane dva evra.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.