"Ne morem zavarovati avta, kdo plača, če jutri na cesti počim?"

Foto: Profimedia
Zelo aktualno vprašanje na temo avtomobilskih zavarovanj.
Oglej si celoten članek

Zaprtje ustanov in služb povzroča vedno nove zaplete in vprašanja tudi na področju motornih vozil in prometa. Ker javni promet ne deluje, morajo številni za pot na delo in opravke uporabljati lastna vozila. 

Avto Kaj lahko storim, če se mi pokvari avto?

Pisali smo že, da so zaradi epidemije koronavirusa vrata zaprli številni pooblaščeni in nepooblaščeni serviserji ter da je vlada s posebno uredbo tudi podaljšala veljavnost prometnih dovoljenj. Hkrati pa so morale svoja vrata zapreti tudi vse izpostave zavarovalnic, ki sklepajo avtomobilska zavarovanja. 

Pivka Uro za tem, ko je izvedel, da je pozitiven, so vedeli po lokalih

Kaj se torej zgodi, če nekdo z avtomo doživi nezgodo, ki jo je potrebno kriti iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti ali kaska?

Pri slovenskem zavarovalniškem združenju so v zvezi z aktualno problematiko naslovili na javnost posebno pismo in v njem pojasnili, da:

  • So do preklica zaprte poslovalnice zavarovalnic.
  • Zavarovanja vseh vrst se lahko sklepajo samo na daljavo - preko spleta. Na spletnih straneh zavarovalnic preverite, kam se lahko obrnete za morebitna dodatna pojasnila.
  • V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence. Če torej potrebujete pomoč na cesti, se lahko kot običajno obrnete na vašega ponudnika.
  • Podaljšan je čas za obnovo in plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 16. 4. 2020.
  • Zavarovanje se obnovi z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju.

Čeprav bi v naslednjem mesecu potekla (avtomobilska) zavarovanja torej veljaja do 16. 4., pa pri Združenju vseeno opozarjajo, naj zavarovanci prek telefona ali e-pošte vseeno stopijo v stik s svojo zavarovalnico prav iz razloga, da je mogoče zavarovanje in njegovo podaljšanje urediti tudi na daljavo.

Koronavirus Kako učinkovito razkužiti avto

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.