Nemci objavili cene težko pričakovanega novega električnega kombija

Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz Foto: Volkswagen VW ID.buzz
Koliko stane novi električni kombi VW? Nemški proizvajalec vozil je objavil cene električnega modela ID. buzz.
Oglej si celoten članek

Volkswagnov novi električni kombi, ki je duhovni naslednik legendarnega Typ 2, bo ta teden na voljo na izbranih evropskih trgih. Letos prihaja tudi v Slovenijo. Izklicna cena v Nemčiji je brez upoštevanja državnih subvencij 64.581 evrov. Ko gre za tovorno različico ID. buzz cargo, ta model stane, tudi brez državnih spodbud, v Nemčiji stane vsaj 54.430 evrov.

Foto: Volkswagen VW ID.buzz

Zasuk Financial Times: VW nič več ljudski proizvajalec avtov

Po pisanju spletne strani Motor1 je za ta električni kombi v Nemčiji mogoče vložiti zahtevo za subvencijo v višini 7500 evrov, kar pomeni, da bi se za ta znesek znižala končna cena obeh vozil.

Foto: Volkswagen VW ID.buzz

Avto Volkswagen je ravnokar ustanovil novo znamko avtov

VW ID. Buzz prihaja v prodajne salone po Evropi v tretjem četrtletju letošnjega leta. Na voljo bo z baterijo kapacitete 82 kWh in petimi sedeži za potniško različico, medtem ko ima ID. buzz cargo tovorni prostor, v katerega spravimo dve evro paleti.
ID. buzz bo v Evropi sprva na voljo s petsedežno (dvovrstno) konfiguracijo, pri Volkswagnu pa zagotavljajo, da bo šestsedežnik (sedeži v treh vrstah) s standardno medosno razdaljo na voljo pozneje.

Foto: Volkswagen VW ID.buzz

Avto Pomemben Volkswagnov korak pri električnih avtomobilih

Prihajajo nove različice

Različica s podaljšano medosno razdaljo bo na evropski trg prišla leta 2023 in bo na voljo kot sedemsedežnik s konfiguracijo 2/3/2.
Širina obeh modelov, ID. buzz in ID. buzz cargo, je 1.985 metra, medtem ko je dolžina 4.712 metra. Medosna razdalja je 2.988 metra, višina potniške različice je 1.937 metra, tovorna različica pa zgolj za 1 mm višja.

Foto: Volkswagen VW ID.buzz

Osupljivo Volkswagen za letos razprodal vozila

Volkswagen še ni razkril predvidene avtonomije vožnje s polno baterijo, so pa iz podjetja potrdili, da bo sprva ID. buzz z 82 kWh baterijo poganjal elektromotor z močjo 204 KM (150 kW) in navorom 310 Nm, motor pa pošilja moč na zadnjo os.
Prihodnje leto bo na voljo večja izbira baterijskih možnosti in različnih izhodnih moči, v načrtu pa je tudi model s štirikolesnim pogonom, a podrobnosti pri VW še niso objavili.

Foto: Volkswagen VW ID.buzz

Največja hitrost različice z 204 "konjskimi močmi" je omejena na 145 km/h.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.